Nyhed

Hør Suzanne Brøgger som popballadesanger

Den prisbelønnede forfatter synger duet med Peerish på den nye sang "Queen of Hearts"

Suzanne Brøgger hører til landets mest anerkendte forfattere, og hun er blandt andet medlem af prestigefyldte Danske Akademi. Fra tid til anden giver hun den dog også som sangerinde. Hun har tidligere især sunget jazz og blues, men nu springer hun ud som popballade-sangerinde i duet med sangeren, musikeren og forfatter Per Bloch, der udgiver under aliaset Peerish. Det sker på sangen "Queen of Hearts", der udkommer digitalt i dag.

Duetten "Queen of Hearts" er skrevet af Peerish og indspillet hjemme hos Suzanne Brøgger i Løve på Vestsjælland på hendes babyflygel i det, hun kalder skolestuen. Sangen er en kærlighedsballade om en ung mand, der beder dronningen om prinsessens hånd. Dronningens stemme er Suzanne Brøggers. Peerish alias Per Bloch fortæller:

– En af mine primære drivkræfter er at gøre det, der umiddelbart ser umuligt ud. Når jeg overvinder, så vinder jeg. Suzanne Brøgger havde aldrig sunget duet før, og jeg havde aldrig skrevet en sang på klaver – nok fordi jeg ikke kan spille klaver. Hvad er så mere oplagt end at skrive en klaverduet til Suzanne og mig? Jeg skrev om idéen til Suzanne, som jeg har kendt i nogle år, og hun svarede helt kort: 'Duet – ja tak.'

Klaverballaden "Queen of Hearts" var egentlig tænkt som afslutningsnummer på det
 kommende Peerish-album "Mezzosphere". I stedet besluttede Per Bloch at udgive nummeret som en selvstændig digital single – samtidig med udgivelsen af Suzanne Brøggers nye bog "Til T".

Brøgger afsøger sine grænser

Peerish udtaler: – At høre Suzanne synge mine ord er helt utroligt. Og så er hun en fantastisk sangerinde – intens, passioneret og ikke mindst ideel som Dronningen i sangen. Hendes indlevelse og åbenhed skaber et rum, hvor det uventede kan ske. Hun er ikke bange for at afsøge sine grænser, hvilket passer perfekt til den ufiltrerede live-fornemmelse, jeg gerne vil opnå.


"Queen of Hearts"-sangen er gratis og tilgængelig via queenofhearts.dk fra onsdag den 16. januar. Det eneste, man "betaler" for nummeret, er et udbrud på nettet – enten et tweet på Twitter eller en status på Facebook. På den måde bliver kendskabet til nummeret udbredt. Lytterne har dog også mulighed for at donere et valgfrit beløb.

"Jeg ønsker bare, at musikken bliver spredt så meget som overhovedet muligt. Engang 
imellem er det sundt ikke at tænke på penge. Når det handler om Hjerter Dame, så skal det ikke handle om pris, men i andre former for værdi. Hvis Suzannes og min kærlighedsvise bliver downloadet af mange, så er det lønnen," forklarer Per Bloch.
 Eventuelle donationsindtægter går til færdiggørelsen af det kommende Peerish-album "Mezzosphere", som udkommer senere på året, samtidig med Per Blochs roman "Ti, tyve, tredive".

Peerish udgav i 2009 – under navnet Peer – hybridværket "Kollektion", som bestod af cd og bog i ét. I december 2012 udsendte han sangen "Euphoria", som fik en del omtale ikke mindst takket være den tilhørende video, hvor skuespilleren Baard Owe og pornomodellen Elvira Friis spillede hovedrollerne. Se videoen her.

Det kommende album "Mezzosphere", med nummeret "Euphoria", udsender han i sensommeren eller efteråret 2013, og det er indspillet i tæt samarbejde med musiker og producer Noah Rosanes og har medvirken af den norske akkordeonist Live Berger Brekke, Mani Spinx, Mikkel Benn fra The Freudian Slip, den 21-årige harpenist Sandra Sohn, der også medvirkede på "Kollektion" med flere.

ANNONCE