Nyhed

Roskilde Festival offentliggør metalnavne

Tre markante metalbands melder deres ankomst til festivalen

Roskilde Festival har netop offentliggjort yderligere tre navne til årets festival, og i dag befinder de sig i den tungere afdeling. Nemlig tyske Kreator, amerikanske The Dillinger Escape Plan og engelske Anaal Nathrakh.

Kreator (billedet) fra Tyskland blev dannet i 1982 og albumdebuterede i 1985 med "Endless Pain". I 2012 udgav de deres seneste, 13. album, "Phantom Antichrist", der fik de maksimale seks stjerner af GAFFAs Keld Rud og prædikatet "Noget så sjældent som et moderne thrash metal-mesterværk". Bandet er med andre ord på toppen 30 år inden i karrieren.

The Dillinger Escape Plan fra USA spiller en kompleks hardcore, der både er brutal, teknisk avanceret og fyldt med overraskende genreafstikkere. Gruppen debuterede i 1999 med albummet "Calculating Infinity" og har siden udsendt yderligere tre album, senest "Option Paralysis" fra 2010. De arbejder for tiden på deres femte album.


Anaal Nathrakh fra England blander elementer af black metal, melodisk dødsmetal og grindcore til et mørkt og kompromisløst udtryk. Gruppen består af Mick Kenney og David Hunt samt gæstemusikere. Gruppen debuterede i 2001 med albummet "The Codex Necro" og har i alt udgivet syv album, senest "Vanitas" fra 2012.

Roskilde Festival 2013 løber af stablen den 29. juni-7. juli med navne som Animal Collective, Queens of the Stone Age, Slipknot, Sigur Rós og Volbeat, og billetsalget er i fuld gang via GAFFA Live.

 


 

ANNONCE