Nyhed

Ny sangskriverkonkurrence ser lyset

Vil du co-write i Nashville og netværke i LA? Så læs mere her

DPA, foreningen for professionelle komponister, sangskrivere og tekstforfattere har i et samarbejde med Bands of Tomorrow, et musiksite med fokus på vækstlaget i dansk musik, oprettet en ny konkurrence for unge sangskrivere. Som ung sangskriver kan det være svært at finde midler til at netværke i udlandet og få optimale betingelser til at skrive nye sange. Derfor vil DPA og Bands of Tomorrow gerne støtte de talenter i Danmark, der skal skabe fremtidens musik og tekst.

DPA og Bands of Tomorrow tilbyder derfor en plads på den eftertragtede sangskrivertur til LA og Nashville for professionelle sangskrivere til en upcoming sangskriver, der får muligheden for at komme to uger til USA og netværke og co-write – med rejse og ophold betalt.

"Bands of Tomorrow er netop stedet, hvor morgendagens talenter mødes og derfor vil vi gerne sammen med DPA invitere de unge sangskrivere, der har brug for en håndsrækning, til at sende deres materiale ind til screening, så de kan få en chance for at være del af en professionel sangskrivertur til USA, hvor man kan styrke sit netværk og producere materiale", siger Simon Mark Sørensen fra Bands of Tomorrow.

Sangskriveren Thomas Stengaard, der blandt andet står bag årets Grand Prix-vinder "Only Teardrops", har tidligere været med på DPA's USA-tur og sidder i konkurrencens dommerpanel, han siger om turen: "Hvis man vil have sin musik ud i USA eller England, så har jeg oplevet, at det er godt at skrive sammen med nogle, der har engelsk som modersmål. Teksterne bliver ofte mere interessante sprogmæssigt, end hvis jeg sidder herhjemme på Amager. Så den investering, det er at sende danske sangskrivere til USA, tror jeg på, kommer tilbage i form af gode sange, der har potentiale på det internationale marked".

Ud over Thomas Stengaard sidder også sangerinde og sangskriver Clara Sofie (billedet, og skal deltage på USA-turen i år), Rasmus Fjelsted (DPA-ansvarlig for turen) og Simon Mark Sørensen (Leder af Bands of Tomorrow) i dommerpanelet.

Fristen for at sende din ansøgning ind er den 12. august 2013. Du skal kunne rejse til USA i uge 40 og 41 i 2013. Klik her og tilmeld dig sangskriverkonkurrencen via facebook

 

ANNONCE