Nyhed

Hanne Boel og Suzanne Vega på fælles turné

To markante sangerinder tager på dansk turné i fællesskab

Hanne Boel og Suzanne Vega (billedet) har hver især haft store karrierer indenfor musikken både i ind- og udland, og nu drager de sammen på dansk turné.

Amerikanske Suzanne Vega debuterede med sin udtryksfulde stemme i 1985, hvor hun udgav sit første og selvbetitlede album. Siden da har hun været med til at redefinere folk-genren og har fyldt koncertsale op i hele verden. Man kender Suzanne Vega for numre som "Tom's Diner" og "Luka", hvor der synges om bylivet, mennesker, følelser og virkeligheden, hvilket er typiske omdrejningspunkter for nu 53-årige sangerindes tekster. Vegas evne til at fortælle historier om sådanne emner har medført, at hun i 2005 blev valgt som H. C. Andersen Ambassadør i USA. 

Hanne Boel er en af Danmarks største og bedst sælgende sangerinder, eksempelvis har hendes to første album "Black Wolf" (1988) og "Dark Passion" (1990) begge solgt flere hundrede tusinde eksemplarer. Sangerinden har igennem karrieren behersket adskillige genrer og ønsker ikke at være låst fast i en, og hun har således lavet både pop, soul, blues og jazz. Sidstnævnte hørte man blandt andet på hendes seneste album, "The Shining of Things", der fik fire stjerner af GAFFA og følgende ord med på vejen: "Vokal troværdighed, tyngde og ro kombineret med enkle musikalske arrangementer".


Susanne Vega vil på turnéen foruden sin egen guitar være akkompagneret af en anden guitarist, og Hanne Boel vil være på scenen med tre guitarister. De to sangerinder har ikke været på turné sammen før, men ved tre danske oktober-koncerter kan man nu opleve en af Danmarks største pop- og soulsangerinder samt en af de største amerikanske folk-singer-songwriters på samme aften. Boel og Vegas turné kommer til at se ud som følger:

24.10: Vejle Musikteater, Vejle
25.10: Portalen, Greve
26.10: Odense Koncerthus, Odense 

Billetter til koncerterne kan findes via Billetten, Billetnet samt via GAFFA Live.


ANNONCE