Nyhed

Jefferson Airplane-medstifter er død

GAFFA - 35 år i musikkens tjeneste

Manden i midten af billedet – Marty Balin  musiker og medstifter af den psykedeliske rockgruppe, Jefferson Airplane, er erklæret død i en alder af 76 år.

Endnu et dødsfald har ramt musikverden. Sådan skriver The Guardian, efter en officiel udtalelse har konstateret at guitaristen og sangeren i det legendariske amerikanske band, Jefferson Airplane, er død med sin kone ved sin side.

LÆS OGSÅ: LANDESORG: Reaktionerne på Larsens død er uendeligt mange

Sammen med guitaristen Paul Kanter stiftede Balin bandet i 1965'ernes San Francisco, og hans sjælfulde stemme var toneangivende for den psykedeliske 60'er-rockbands lyd. Blandt de otte studioalbums blev Jefferson Airplane især kendt for guldkorn som "White Rabbit" og "Somebody to Love" med vokalisten Grace Slick i front, samt "Today" som Balin skrev. Bandet blev induceret i Rock & Roll Hall of Fame i 1996.

Balins kone, som ifølge en talsmand var ved hans side, da han døde, har efter mandens død skrevet følgende: "Marty og jeg delte den dybeste kærlighed. Han kaldte det ofte Nirvana, og det var det. Men vi var virkelig alle rørt af hans kærlighed. Hans tilstedeværelse vil være i mit væsen for evigt."

LÆS OGSÅ: 70 grunde til at elske Kim Larsen

Også Jefferson Starship, et band hvor Marty Balin spillede i en årrække efter Jefferson Airplanes opløsning, kondolerer gennem et Facebook-opslag:

 

ANNONCE