Nyhed

Kaizers Orchestra indfører Local Heroes i Norge

Den norske gruppe vil nu indføre det danske opvarmningskoncept i hjemlandet

Local Heroes er et projekt, der skal gøre det lettere for nye bands at blive hørt og lettere for omverdenen at opdage dem. Nu skal konceptet introduceres i Norge, hvilket bliver med Kaizers Orchestra i front, da de gerne vil give noget tilbage til det, de selv kommer fra.

Herhjemme har konceptet haft succes ved at skabe øget omtale og bevidsthed omkring koncerter med "local heroes" og samtidig give virksomheder mulighed for at bidrage. Local Heroes fungerer ved, at allerede kendte navne opfordrer lokale musikere til at opvarme for dem, når de spiller i forskellige byer. Musikerne, der søger opvarmningsjobene skal nu sørge få at få flest mulige stemmer, og kommer de blandt de ti med flest stemmer, er de med i kapløbet om opvarmningspladsen, hvorefter de etablerede musikere selv vælger hvem, der skal opvarme for dem. Herhjemme har kunstnere som blandt andre Dúné, Turboweekend, Carpark North, Nabiha, Xander, Alphabeat og Barara Moleko holdt Local Heroes-koncerter. 

Den administrerende direktør for Volume, Martin Buck Hegaard, har skabt Local Heroes og fortæller følgende: "Local Heroes hjælper nye bands, store bands, spillesteder og publikum. På den måde har vi skabt en platform, som skaber værdi for flere målgrupper. Der er et gennemgående behov for de dynamikker, Local Heroes skaber, og vi er glade for at se, at store bands uden for landets grænser kan se værdien. Derfor arbejder vi også på at eksportere det til flere lande". 


Når Kaizers Orchestra introducerer konceptet i Norge, bliver det som en del af deres afskedsturné. Gruppen har nemlig afsløret, at de vil holde pause på ubestemt tid – læs mere om baggrunden for pausen, og hvilke fremtidsplaner bandet har her

Om opstarten af Local Heroes i Norge udtaler Terje Vinterstø, guitarist i Kaizers Orchestra: "Vi tændte på idéen om at give noget tilbage og måske sætte et koncept i gang, som kan leve videre, når vi er færdige. Vi har jo selv haft erfaring med at være supportband tidligt i karrieren. Vi blev inviteret af Norges dengang største popstjerne, Morten Abel, og det gav os mulighed for at spille for mange tusind mennesker. Det var på et tidspunkt, hvor vi var relativt små, men vi havde gang i noget, og det var med til at give os vores gennembrud i Norge".

Udover Kaizers Orchestra vil flere andre store norske bands også deltage i den norske version af Local Heroes. Disse navne vil løbende blive offentliggjort. 


 

ANNONCE