Nyhed

Ny dansk festival hylder soulmusikken

Scandinavian Soul Festival slår dørene op i Horsens til september

Soulmusikken har fået noget af en renæssance de senere år med navne som Frank Ocean, Miguel og The Weeknd og herhjemme Lukas Graham, Barbara Moleko og Nabiha. Nu er det tid til Skandinaviens ifølge arrangørerne første rendyrkede soulfestival, som får navnet Scandinavian Soul Festival og kommer til at foregå på Horsens Ny Teater i dagene 5.-8. september.

De to bagmænd er teaterdirektør Thomas Østergaard, Horsens Ny Teater og arrangør, musiker og dj Andy Collins, Uppsala, Sverige.
 
Andy Collins fortæller: "Unge musikere fra Skandinavien har kæmpet med en musikbranche, som har optrådt forsigtigt og satset på det sikre, frem for at lade musikere og udtryk komme til. Vi er forpligtede til at understøtte vores eget "home-grown-talent". De nordiske landes unge er selvsikre, scenevante og stimulerede og har så meget hjerte og coolness," siger Andy Collins, som er englænder af oprindelse og i de sidste otte år har været bosat i Sverige, hvor han frivilligt driver et soul-community og en radiostation.
 
De to intiativtagere mødtes på nettet i en fælles undren over den nye interesse for soulmusik blandt unge musikere. Andy Collins fortsætter: "Da Thomas og jeg mødtes, skete der bare noget. Vi kastede os ud i at lave denne festival, som skal hylde den særlige nordiske tone og glød, som gør den skandinaviske soul meget forskellig fra både den engelske og amerikanske tradition. Og så alligevel. Der er ingen tvivl om, at mange udenlandske livstils-guruer og producenter følger Norden nøje. Vi har jo set det med bølgen af nordiske film og tv-serier og senest, at de skandinaviske soulmusikere begynder at optræde på tyske, engelske og franske medier. Det bliver stort – og sjovt."
 
Scandinavian Soul Festival repræsenterer udelukkende original musik, der blander både r&b, jazz, hiphop, electronica og rock til samtidig skandinavisk soul. Festivalen kombinerer skandinavisk livsstil, mad, design og tradition med workshops og clinics foruden de mange koncerter. "Forvent det uventede" er Horsens Ny Teaters slogan, som ifølge arrangørerne skal foldes fuldt ud i dagene fra den 5. til den 8. september.

Teaterdirektør Thomas Østergaard er også begejstret. Han siger: "Da jeg så filmen "Before The Music Dies", gik det op for mig, hvor vigtig en rolle festivalerne udfylder. Vi bør arbejde for at fremme vilkårene for musikerne og deres forhold. Med vores Scandinavian Soul Festival markerer vi samarbejde på tværs af musikken i Norden, og vi vil gerne turde flytte grænser. Det er vores pligt. På Horsens Ny Teater har vi ingen "playlists", men glæde og respekt for musikken, musikerne og publikums oprigtige nysgerrighed."

120 svenske, norske, danske, finske og islandske musikere fordelt på i alt 19 bands og solister deltager i festivalen. Nærmere betegnet kommer disse navne:

BARBARA MOLEKO [billedet, DK], KIT FLENSTED (DK), JO STANCE [FIN], IDA SAND [S], NATANAEL [S], BEADY BELLE [N], SAHRA DA SILVA[DK], KLARA KAZMI, [S], KARIN FRANSSON [S], OAKLYN [FIN], MARIE DAHLSTRØM [DK] REBEKKA B MÆLAND [N], DAVID JAY [N), MAGNUM COLTRANE PRICE [S], T.A.G. [DK], SAHRA DA SILVA [DK], KENYA & NEMOR [ISL], NANNA B [DK], OAKLYN, [FIN]
 
For program og billetter se: scandinaviansoul.com/soulfest

ANNONCE