Nyhed

Guide: Ti vigtige koncerter i maj

Maj måned byder på et righoldigt udbud af populærmusik for enhver smag

Det har næppe undgået mange musikelskere og  GAFFA-læseres opmærksomhed, at der i den forestående weekend afholdes Spot Festival i Århus. Her vil branchefolk fra ind- og udland sammen med almindelige musik-entusiaster boltre sig blandt et større opbud af fortrinsvis mindre kendte navne, og GAFFA er naturligvis med på første parket.

Maj måned byder imidlertid også på en lang række andre interessante musikalske begivenheder - fra internationale popfænomener som One Direction, Pink og Beyoncé (billedet) over danske navne som Niels Skousen og Magtens Korridorer til seriøse sværvægtere som Bruce Springsteen, Lucinda Williams, Emmylou Harris og Laurie Anderson. Her bringer GAFFA en guide til maj måneds righoldige musikalske udbud.

1. Melody Gardot, Muskhuset Århus, 5. maj.


"Et dragende centrum, en karismatisk figur og et vokalt kraftværk" har GAFFA kaldt Gardot, som gik i gang med at skrive sange i kølvandet på en alvorlig ulykke som 19-årig. I dag er der fuld gang i karrieren for sangerinden, som er blevet sammenlignet med navne som Norah Jones og Duffy. Billetter via GAFFA Live

2. Laurie Anderson, Kulturværftet, Helsingør, 16. maj

Laurie Anderson optræder med "Transistory Life", et udvalg af poesi og musik fra hendes omfangsrige bagkatalog. Laurie Anderson er kendt som sanger, sangskriver, violinist, historiefortæller, performancekunstner med mere. Hendes musik bevæger sig ofte i spændingsfeltet mellem spoken word, pop, rock, elektronika og eksperimentalmusik, og hun har samarbejdet med markante navne som Brian Eno, gemalen Lou Reed og forfatteren William S. Burroughs og vil denne aften optræde for et siddende publikum med plads til kun 400 gæster. Supporten leveres af Valby Vokalgruppe bestående af Jaleh Negari, Sonja LaBianca, Anja Jacobsen og Cæcilie Trier. Koncerten arrangeres i samarbejde med ArtFREQ. Køb billet via clickfestival.dk


3. Niels Skousen, Radar, Århus, 17. maj og Vega, København, den 23. maj og en række mindre danske byer.

Der er efterhånden gået mere end ti år siden, Niels Skousen gjorde overbevisende comeback med "Dobbeltsyn" fra 2002. Nu er der atter mulighed for at opleve en af modersmålets stærkeste sangskrivere, når Skousen stiller op flankeret af guitaristerne Rune Kjeldsen og Jonas Struck i blandt andet landets to største byer. Billetter via GAFFA Live.

4. Eros Ramazotti, Gigantium, Aalborg, 19. maj


I 2010 måtte Eros Ramazotti aflyse sin optræden i Gigantium på selve koncertdagen på grund af sygdom. Pinsesøndag er der imidlertid oprejsning til nordjyske fans og andet godtfolk, når sangeren vender tilbage som led i sin NOI World Tour 2013. Billetter via GAFFA Live.

5. An Intimate Evening With Lucinda Williams, Koncerthuset, København, 20. maj og Voxhall, Århus, 21. maj.

Trods en over tredive år lang karriere som recording artist og en status som den alternative countrys ukronede dronning er det kun tredje gang, Louisiana-sangskriveren besøger Danmark. Snyd ikke dig selv for at opleve den fremragende sangskriver i akustisk regi, flankeret af guitar-esset Doug Pettibone og den faste bassist David Sutton. Billetter via GAFFA Live.


6. The Residents, VoxHall, 22. maj.

Amerikanske The Residents blev dannet tilbage i '72, og det er således bandets 40 års jubilæumsturné under overskriften "Wonder of Weird" som denne aften bringer dem til det intime, århusianske spillested. Billetter via GAFFA Live.

7. Megadeth, Vega, København, 25. maj.


I juni måned slipper Dave Mustaine og makkerne deres nye album "Super Collider", som bandets bassist David Ellefson på sin Facebook-side har lovet vil bringe mindelser om debutalbummet "Killing Is My Business... and Business Is Good". Og mon ikke man kan forvente musikalske smagsprøver, når de tunge drenge besøger Vesterbro? Billetter via Vega.dk.

8. Emmylou Harris & Rodney Crowell, Koncerthuset, København, 26. maj.

Det er en af countryens store stemmer, der vender tilbage til København, når Emmylou Harris besøger Ørestaden senere på måneden. Denne gang i selskab med den gamle kollega Rodney Crowell, med hvem hun for nylig har udsendt albummet "Old Yellow Moon". Billetter via GAFFA Live.


9. Beyoncé, Forum, København, 27. maj.

Amerikanske Beyoncé - med en fortid i storsælgende Destiny's Child - behøver næppe nogen nærmere præsentation. Den yndige sangerinde er omtrent lige så kendt for sine yppige former som sin store stemme, og ved månedens udgang kan begge dele opleves i levende live på Frederiksberg. Billetter via GAFFA Live.

10. Kurt Vile, Amager Bio, 29. maj og Voxhall, Århus,  30. maj.


Det er kun et lille år siden, den amerikanske guitarist og sangskriver kunne opleves ved koncerter i Århus og København - nu er han allerede tilbage i de to danske hovedbyer. "Stemningerne i musikken og dens fortællinger smitter af og sætter sig i kroppen", bemærkede GAFFAs imponerede udsendte i sin femstjernede anmeldelse af koncerten i Pumpehuset sidste sommer. Billetter via GAFFA Live.

 

Da GAFFA ikke anbefaler allerede udsolgte koncerter figurerer maj måneds koncerter med Bruce Springsteen & The E Street Band, popdrengene i One Direction og de enigmatiske svenskere The Knife ikke på ovenstående liste. Ligeså med amerikanske Pinks koncert i Jyske Bank Boxen i Herning den 30. maj og Mudhoneys optræden på Loppen på Christiania samt Agnes Obel i Det Kongelige Teater. Der skulle dog stadig være noget for - næsten - enhver smag i maj måneds koncertlandskab.


ANNONCE