Nyhed

Næste Springsteen-stop: Danmark

Rockikonet giver to udsolgte koncerter i denne uge, og at dømme efter de seneste optrædener er der lagt i kakkelovnen til noget stort

Der er kun én dag til, at Bruce Springsteen & The E Street Band indtager Danmark. Springsteen og bandets besøg byder på to udsolgte koncerter, henholdsvis i Parken i København i morgen tirsdag den 14. maj, og torsdag den 16. maj gælder det så Herning, hvor Jyske Bank Boxen indtages.

I lørdags spillede Springsteen & The E Street Band deres sidste koncert inden besøget i Danmark. Det gjorde de i Sveriges nye nationalarena, Friends Arena, hvor der naturligvis var udsolgt, hvilket vil sige, at omkring 60.000 publikummer havde fundet vej til koncerten. Det hører med til historien, at afbrudt af to koncerter i Finland spillede chefen og kumpanerne to udsolgte aftener i selvsamme Friends Arena først på måneden og vendte dermed tilbage i lørdags for at spille den sidste af tre koncerter i den svenske hovedstad.

Specielt forhold til Sverige
Bruce Springsteen har spillet i vores naboland utallige gange og har altid haft et specielt forhold til Sverige. Et kærlighedsforhold, som kun er blevet stærkere med årene, med det går også den anden vej, og svenskerne er i total ekstase, når Bossen er i landet. De mest ihærdige ligger i kø i uger for at komme op foran til koncerterne, og flere svenske dagblade rapporterer direkte på deres hjemmeside fra koncerten, mens den er i gang.

Springsteen & The Street Band besøgte Sverige for første gang i 1975, og dermed var det et af de lande i Europa, som først blev besøgt. De netop overståede koncerter i Stockholm bød da også på ultimative Springsteen-oplevelser. Første aften, efter de første seks numre, holdt Springsteen en kort tale for det svenske folk og fortalte, hvor meget besøgene i Sverige havde betydet for ham og bandet igennem årene. De havde en speciel overraskelse med – kun for Sverige – og det udmøntede sig i, at det legendariske album, "Born To Run" blev spillet i sin fulde længde. Springsteen fortalte fra scenen, at de ville spille det album, som i sin tid bragte dem til landet. Noget af en gestus fra amerikaneren.

Efter koncerten blev der blandt fans spekuleret på, om Springsteen mon ville fortsætte med at spille de såkaldte album-koncerter ved de to resterende koncerter. Et koncept, han indtil den første Stockholm-koncert kun havde gjort brug af i USA. Og det gjorde han sgu… Ved andendagsgildet hev Springsteen endnu en kanin op af hatten og spillede hele "Darkness On The Edge Of Town". I lørdags var der lagt op til et brag af en finale i Stockholm, og svenskerne blev ikke skuffede. Springsteen fortsatte album-konceptet og spillede "Born In The USA" i sin fulde længde i en koncert, som varede præcist tre timer.

Noget, som også viser Springsteens kærlighed til Sverige er, at han i dagens udgave af den svenske avis, Aftonbladet, har fået indrykket en helsides annonce, hvor han takker det svenske folk for støtten.

Fantastiske Finland

Imellem anden og tredje Stockholm-koncert rejste Springsteen og bandet til Finland, hvor de spillede to udsolgte koncerter i Turku. Det var spændende, om også Finland ville få album-koncerter, men de var forbeholdt Sverige. Til gengæld fik det finske publikum rariteter på stribe og ikke mindst to vidt forskellige aftener, hvor der ved anden omgang var skiftet 17 sange ud fra sætlisten ved den første koncert.

Første aften bød på sjældent spillede "From Small Things (Big Things One Day Come)" (outtake til "The River"-albummet og med på "The Essential Bruce Springsteen") og også "Brilliant Disguise" ("Tunnel Of Love", 1987), som endnu ikke havde været med på scenen på "Wrecking Ball"-turnéen, hvor Springsteen efterhånden har spillet omkring to hundrede forskellige sange. Anden aften i det finske var en ren lækkerbisken for hardcore Springsteen-fans med læssevis af rariteter. Bossen åbnede selv ballet med sin akustiske guitar og mundharpe og en soloudgave af "I'll Work For Your Love" ("Magic", 2007). Desuden blev publikum i Turku vidner til en decideret verdenspremiere, da Springsteen og bandet spillede "Wages Of Sin" ("Tracks", 1998) for første gang nogensinde.

Nu er der kun at vente og se, hvad Springsteen finder på til koncerterne i Danmark. Én ting er sikkert, og det er, at København og Herning bliver to vidt forskellige aftener.

Du kan i øvrigt varme op til koncerten med denne Springsteen-playliste, som WiMP har sammensat.

ANNONCE