Nyhed

Nyt eksporttiltag har set dagens lys

Nyt initiativ skal bane vejen for danske bands i Tyskland

Danish Vibes er navnet på et nyskabende eksporttiltag, som giver danske artister inden for genrerne world og jazz mulighed for at slå igennem på det tyske marked. Initiativet er lanceret af JazzDanmark og World Music Denmark, og gennemføres i samarbejde med Tysklands førende bookingagenturer, pladeselskaber, publicister og den tyske radiostation Norddeutscher Rundfunk (NDR). Projektet blev skudt i gang i december 2012 og afsluttes med en stor showcase i Hamborg 14. november 2013.

En jury bestående af tyske branchefolk har valgt fire bands. Der er tale om world-orkestret Tako Lako (billedet), Mzungu Kichaa, Girls in Airports og Claus Waidtløw Quartet.

Tako Lako udgav i 2012 albummet "Through The Mud", som GAFFA's anmelder Torben Holleufer under overskriften "Modigt orkester indfrier forventningerne" gav fem stjerner.

Det andet navn der er blevet valgt, er Mzungu Kichaa. Bag navnet, som i øvrigt betyder "den skøre hvide mand" på swahili, gemmer sig Espen Sørensen. Mzungu Kichaa er lidt af en berømthed i Østafrika, grundet sin musik og fordi han optrådte som dommer i Bongo Star Search – Tanzanias pendant til X Factor. Mzungu Kichaa har siden udgivelsen af debutalbummet "Tuko Pamoja" i 2009 været på tre turneer i Afrika og fire i Skandinavien.

Om projektet Danish Vibes udtaler projektleder hos World Music Denmark, Loa Opstrup blandt andet:

"I 2013 har Danish Vibes fokus på Tyskland. - Først og fremmest fordi der er rigtig mange world – og jazz orkestre, der i forvejen turnerer i Tyskland med stor succes. Herudover er Tyskland pt. verdens tredje største musikmarked og har i forvejen stor interesse for nordisk musik – ikke mindst i nicheområder som world og jazz. Danish Vibes giver orkestrene individuel sparring og støtte til at skabe langsigtede strategier og netværk."

Tako Lako og Mzungu Kichaa er desuden aktuelle til dette års Spot Festival. Tako Lako kan opleves på foyerscenen fredag klokken 21.30, men Mzungu Kichaa spiller i Lille Sal lørdag klokken 19.00.

ANNONCE