Nyhed

Zulu Awards 2013 er uddelt

Årets vindere er netop blevet afsløret ved et prisshow på Christiania. Blandt andet hende, der udtales ['Kæj]

Se masser af billeder fra showet i GAFFAs gallerisektion og se billeder fra den røde løber her.

I 2002 blev dette lille kongerige beriget med endnu et prisshow. Dem har vi efterhånden nogle stykker af, men godt det samme, så længe disse shows fylder et hul, andre ikke gør. Det nye show hed Zulu Awards og har siden cementeret sig ved at tage lidt fra alle verdener. Den stjæler lidt fra P3 Guld og GAFFA-Prisen og hiver lidt på Reumert Prisen, Zulu Comedy Galla og Sportsgalla. Nævn selv flere.

Showet vil først og fremmest underholdning, og som gråvejret forsvandt, oplyste solens stråler Den Grå Hal og den røde løber, som aftenens lille publikum og mange celebre folk bevægede sig ned ad.

Kendte mennesker fra musik og film og sport og tv og radio. Havde man kort og godt været i Se & Hør, var man her. Alle skulle de underholdes i den flot dekorerede hal.

Alt det var der god tid til at observere. Den Grå Hal skiller sig ud ved sin intimitet i forhold til for eksempel Ballerup Super Arena. Derfor var pressen henvist til et telt ved siden af hallen – og skulle oven i købet lade sig indskrive over halvanden time før showets start. Sådan er det nogle gange, og til gengæld var der godt med snacks og vand i køleren.

Dancehall-hyldest

Christiania er synonymt med dancehall og de plantearter, der i øvrigt knytter sig hertil. Skulle der være en hyldest til denne genre, var det oplagt, at det blev her i øvrigt en uge efter, der har været stor koncert til ære for Natasja. Og den hyldest var vi i forvejen blev lovet. Pharfar, Bikstok Røgsystem, Eagger, Klumben, Raske Penge... u name it. De var her alle og skulle på scenen for at hylde den snart ti år gamle bølge – og selvfølgelig i en hal, der ligger på den nyudnævnte "Natasjas Gade."

Endnu en Faxe Kondi

For en GAFFA-mand kan Zulu Awards godt være lidt hård at gennemleve, fordi der ikke overlades meget til fantasien. Til sidste detalje er det backing track og i de værste tilfælde playback. Men showet handler ikke om smarte guitarlicks og organisk lyd. Og det er naturligvis de præmisser, showet skal bedømmes på.

De musikalske priser blev tidligt i showet delt ud.

Der var et kort intermezzo omkring Nemoland, hvis lille scene fik et par minutter i Award-showet med den nævnte hyldest til dancehall, hvor Pharfar endnu en gang havde lyst til at "Rulle Dig" og senere fik samlet de to øvrige i Bikstok Røgsystem, som igen er på færde.

De fire første priser, der alle var til musikken, blev uddelt hurtigt og på stribe. Først af "Medinas kæreste", Christopher, som mange unge piger ville ønske var det foruden og den ligeledes af Gud godt sammenstykkede Rasmus Walther. De overrakte årets danske hit til Raske Penge og Klumben og sidste sommers gigantiske hit "Faxe Kondi". De to har forhåbentlig udbygget trofæskabet derhjemme, for det flyder ind med priser: GAFFA-showet sendte to efter dem (også for blandt andet "Faxe Kondi") og P3 Guld sendte "Lytterprisen" (lytternes egen pris) i favnen på de to skæve eksistenser, der synes hævet over eller måske bevæger sig under alt, hvad der hedder strøget tøj og overdressed. I presselogen efter prisen fik de begge to sagt, at de var temmelig overraskede over al den anerkendelse, fordi sangen jo i virkeligheden bare var "fjol".

Udtales ['Kæj]

Årets mandlige kunstner blev L.O.C. overrakt af Mille Dinesen og Mille Lehfeldt. Ud over at vise sit ansigt frem i Voice på TV2 har L.O.C. brugt 2012 på at stifte sit eget pladeselskab, udgive sit syvende studiealbum, "Prestige, Paranoia, Persona vol. 2" og blev i december gift med tv-værten Christiane Schaumburg-Müller.

2013 virker umiddelbart lidt mere medgørlig med kun én koncert på Smukfest i august. Det kunne være interessant at læse dén kontrakt.

Årets kvindelige navn blev måske ikke så overraskende Marie Key, der også blev P3 Gulds store vinder. Det særlige ved prisoverrækkelsen var måske, at både præsentationen og overrækkelsen af Anders Lund Madsen blev udtalt "Key" (nøgler).

Ingen af dem har altså lært af debutpladen fra 2006, som hed "Udtales ['Kæj]". Ellers en væsentlig information på en dag som i dag.

Sidst blev Årets Nye Navn overrakt til københavnerne fra Panamah. Prisen blev overrakt af tre gange Stig fra tre vidt forskellige brancher. Panamah har så vidt vides ikke modtaget priser for deres engagementer, og når nu "Børn af Natten" topper hitlisterne, er det meget passende med en lille anerkendelse.

For evigt følelser

Trods et par døde perioder med mystiske bestillinger af pizza med videre, var der gode ideer bag showet. Særligt sammensætningen af prisoverrækkerne var opfindsomme. Blandt andre Uffe Holm og Lars Løkke Rasmussen overraskede. Men Løkkes kamp for folket fortsætter og gjorde det også efter prisoverrækkelsen til Mads Mikkelsen for årets skuespiller, da han brugte muligheden til at udbrede sine budskaber i presseteltet. Også sjovt at se Jørgen Leth på denne scene.

Burhan G fik leveret aftenens følsomme indslag med "Din for Evigt", der havde strygere og hele molevitten, men som lugtede mistænkeligt meget af playback.

Bikstok Røgsystem fik endnu en gang tv-tid, da de spillede det sprithamrende nye nummer "Delerium" (som af ukendte årsager er stavet forkert) denne gang i Den Grå Hal. Et lækkert beat, der synes at spille videre på det flow, der også er lagt ud på Malk De Koijns foreløbige sidste plade og nummeret "Weekend Kriger". Bikstok fik da også et "respekt" af Jørgen Leth, da han præsenterede det næste nummer.

Ingen omvendt GAFFA-hyldest

Årets "Det vi alle sammen grinte af"-pris blev uddelt af selveste Rolf Sørensen. Her mønstrede GAFFA-Prisens efterhånden legendariske Bremen-show to af fem nomineringer. Desværre uden at GAFFA fik prisen. Den gik til "Hvis din mor var"-radiojoken fra P3.

Festen lukkede og slukkede med Clemens og Svenstrup & Vendelboe, der blandt andet leverede en mærkværdig eurodance-version af Rasmus Nøhrs "Sommer i Europa." Samme gæstede i øvrigt scenen og sluttede af i tickertape og konfetti, og der blev pænt sagt tak for endnu en Zulu Award. Ind på scenen kom også "Kongerne af Næstved", som havde revet en pris tidligere på aftenen og som underholdt på deres Næver-facon. Måske de skulle have været værter i stedet?

Showet havde hvad et show skal have af overflade, god og mindre god musik, fejl, sjove idéer og en masse prominente mennesker at kigge på. Showet sendes på TV2 Zulu søndag den 12. maj klokken 20.

Se masser af billeder fra showet i GAFFAs gallerisektion og se billeder fra den røde løber her.

ANNONCE