Nyhed

Årets program til Nibe er fuldendt

Festivalen smider en bombe af navne, der færdiggør det endelige program

Efter at Nibe Festival i sidste uge slap to internationale hovednavne – henholdsvis Cee-Lo og Ke$ha – er de nu klar til at offentliggøre det endelige program.

Over 100 koncerter står den på, og den sidste offentliggørelse rummer rigtig mange navne, blandt andet et par store danske. 

Kashmir
I 2012 gæstede Kashmir Nibe og spillede én af få "The Good Life"-koncerter. Kashmir har netop smidt albummet "E.A.R." på gaden, og det har med få undtagelser fået armene helt op over hovedet på de danske anmeldere. 


Alphabeat
Festoriginalerne fra Alphabeat lukker for andet år i træk Stor Scene. Denne gang er det fredag nat, der står for tur. Det er ikke uden grund, at Silkeborgbandet har fået dette lod. Nibe Festival føler nemlig, at bandet laver den ultimative fest og derfor er oplagte til at skabe fællessang, når festivalen takker af for i år.  

Søren Huss
"Jeg vil gerne være min generations sangskriver", har Søren Huss tidligere udtalt, og med andet album "Oppefra & Ned" arbejder Saybia-sangeren godt henimod at blive det. Albummet har fået flotte anmeldelser, blandt andet fem stjerner af GAFFA. 

Fallulah
Allerede i 2010, før sit helt store gennembrud, besøgte sangerinden festivalen for første gang. I år er Fallulah aktuel med albummet "Escapism", som allerede har smidt successinglerne "Superfishyality" og "Dried-Out Cities" af sig.  


Niels Skousen
Skousen sprang i sin tid ud som såkaldt hippiepoet, men den 68-årige herre har med tiden markeret sig som langt mere end det. Det dokumenteres blandt andet i koncertfilmen "Niels Skousen – 40 år i dansk rock".

Rangleklods (billedet)
Elektroniske Rangleklods udgav i 2012 "Beekeeper", og med ét voksede Esben og Pernille ud af Berlins undergrund og invaderede de helt store internationale scener. Det hele kulminerede på det nærmeste med koncerten på Roskilde Festival sidste år, hvor den elektroniske duo spillede på Cosmopol foran 6500 festivalgæster. 

Soluna Samay
Soluna vandt sidste år det Danske Melodi Grand Prix, men nu er hun klar til at smide konfetti-skyggen og sender snart et nyt album på gaden. Det bliver også hendes debut på Nibe. 


Ham Den Lange, Zjakalen, Kazpa G, Simon Red, D-ON & DJ True illa
På baggrund af mange års samarbejde imellem hiphop kulturen i Aalborg og Aarhus har Ham Den Lange, Zjakalen, Kazpa G, Simon Red, D-ON fra OA & DJ True illa besluttet sig for at samle deres bedste værker i ét stort show. Da alle fem rappere bliver pladeaktuelle i 2013, vil man i showet få en smagsprøve på nogle af deres nye singler, men meget af showet vil blive præget af muligheden for at genhøre gamle klassikere samt kollaborationsnumre, der aldrig før har kunnet opleves live. 

The Eclectic Moniker
The Eclectic Moniker er den hvide mands tribute til calypsoen. Med karismatiske Frederik Vedersø i front leverer det otte mand store band intens og stemningsfyldt calypso-indie. Bandet spillede sidste år også på festivalen, og med et kommende nyt album i bagagen vender de så atter tilbage.  

Kaka
Kaka er blevet kaldt et af de lovende navne på den danske reggae- og dancehallscene. Kaka sendte i 2012 singlen "Bang Bang (Reggaejam)" på gaden og er aktuel i Det Kriminalpræventive Råds kampagne med singlen "Ingen Knive Når Vi Fester".


Frede Fup
I starten af 80'erne havde bandet sin storhedstid, da de hittede med numre som Kaj og Stjernerne", "37,5 i Feber" og "I Only Wanna Fuck Your Mother". Dengang spillede de også på festivalen. Nu er de tilbage igen, når de danner ramme om Backstagebaren. 

Xander
Optrådte sidste år i Nibe på Blå Scene med Ankerstjerne og senere på aften med Wafande i Reservatet. Den unge sanger har siden skabt sig endnu mere popularitet via album nummer to og sin optræden som coach i Voice – Danmarks Største Stemme.

Noah
Endnu et af tidens store danske popnavne spiller på Nibe. Noah, som har ramt danskerne med singlerne "Alt Er Forbi" og "Over Byen", rammer også med deres debutalbum inden festivalen.


CODY
Opstod omkring sanger og sangskriver Kasper Kaae og har siden vokset sig stort, som et syv m/k band med noget på hjerte. Genren er fremadrettet og lettere countryinspireret folk og lægger sig derfor rigtig godt ind i den americana-tendens, der i øjeblikket findes på musikscenen.  

Alex Nyborg Madsens Big Riff Society
Den står på legendariske navne som Thin Lizzy, AC/DC og Deep Purple blandet med præ-legenderne Foo Fighters, The Killers og Kings Of Leon – og meget andet derimellem – når Alex Nyborg Madsen samler vennerne til en gang "tråd". 

Flødeklinikken
Flødeklinikken har netop udgivet albummet "7 Sind" med singlen "Igen". Tidligere har Flødeklinikken leveret hits som "Piger Med Pistoler" og "Jeg Vil Se Dig Græde". Flødeklinikken har meldt ud, at deres shows i 2013 bliver organiske, eksperimenterende og større i lyden – samt at de er mere og andet end rap og hiphop.


Tolsgaard & Pretzmann
2/3 af Drengene Fra Angora giver en af få sommerkoncerter på Nibe 2013. Debutalbummet "Vores Lille Hemmelighed" udkommer primo maj.

The Powls
Det er efterhånden ved at være 20. gang, at The Powls spiller på Nibe. Disse spillemænd, eller hvad man nu skal kalde dem, leverer et show, som ikke kan forklares, men blot skal opleves live.  

Derudover præsentere Nibe Festival også et comedyprogram med Uffe Holm og Geo i spidsen, og traditionen tro spiller også Tom Donovan, Kris Herman, Tournesol og lokale The Bats


På scenen "Den Lille Fede" finder vi blandt andre amerikanske King Solomon Hicks og de danske kvinder Laura Mo, Kamilia Amelie og Lydmor

Spot on Nord præsenterer nordjyske navne som Figurines-frontmand Christian Hjelm, KarierrerKanon-vinderne Dance With Dirt samt rapperne Johnny Hefty & Jøden.  

Det fulde program kan findes på festivalens hjemmeside www.nibefestival.dk og lover altså over 100 koncerter på fem officielle scener. 


Nibe afvikles i dagene 3. til 6. juli, og du kan finde billetter via GAFFA Live

ANNONCE