Nyhed

Click Festival klar med navne

Oplev markante kunstnere fra den internationale elektroniske musikscene i Helsingør i maj

Kulturværftet i Helsingør kan for tredje år i træk præsentere en ambitiøs og nytænkende multimediefestival, Click. Temaet for årets festival er D.I.T., Do It Together, under overskriften "the eye, the ear, the hand and the heart". Når festivallen i perioden den 8.-12. maj løber af stablen, kan man opleve udstillinger, workshops, talks og koncerter.

I den forbindelse er festivalen nu klar med et internationalt musikprogram for fredag, hvor der er fokus på den elektroniske undergrund.

På programmet er blandt andre den engelske producer og bass-musiker Squarepusher (billedet) med det borgerlige navn Tom Jenkinson. Jenkinson har med Squarepusher udgivet 15 album og en stribe ep'er på det engelske pladeselskab Warp Records, og er særligt kendt for liveoptrædener med ekstraordinære visuelle aspekter. Denne fredag kan man opleve hans nye liveshow Ufabulum.


Hertil kan man opleve den amerikanske kult-komponist William Basinski. Basinski er klassisk uddannet, men har i en lang årrække spillet forskellige former for eksperimenterende musik. Han har sit eget label, 2062, hvor meget af hans musik er udgivet.

Ud over disse herrer kan man fredag opleve Diamond Version, Voices From The Lake, Demdike Stare, og Anstam.

Køber man billet til fredagens koncerter, har man ligeledes fri adgang til lørdagens musikprogram. Et program, hvor det danske islæt er i højsædet, men hvor også et par udenlandske navne er at finde. Denne dag kan man således opleve navne som Thulebasen, Synd og Skam, Frisk Frugt og Hector Rottweiler. Se det fulde musikprogram her.


Find billetter til fredagens og lørdagens koncerter her. Frem til den 1. april kan man få de såkaldte "Earlybird-billetter" til 125 kroner. Herefter koster de 195 kroner.

ANNONCE