Nyhed

Guide: De optræder til ElectriCity i weekenden

GAFFA bringer en guide over det prominente line-up, som du kan opleve til ElectriCity i DR Koncerthuset.

Den nye to-dagsfestival som henvender til lyttere med en trang til elektroniskmusik, ElectriCity finder sted nu på fredag og lørdag den 19.-20. februar. i DR Koncerthuset, København.

Festivalen er fordelt over to dage og indbyder til sanseoplevelser baseret på både auditive og visuelle herligheder.

Sidste år kunne electronica-musikelskere få deres fix på Sónar Copenhagen Festival, men siden festivalen sidste oktober meddelte, at den desværre måtte aflyses i år, har den nye ElectriCity nu potentialet til at overtage og udfylde tomrummet.


GAFFA bringer her en oversigt over de seks kunstnere fra ind- og udland som du kan opleve til ElectriCity: Hudson Mohawke, Av Av Av, Benji B, Squarepusher, Oneothrix Point Never og Holly Herndon.

Line-up fredag den 19:

Hudson Mohawke (UK)


Skotske Ross Birchard, kendt under kunstnernavnet Hudson Mohawke, kan blandt andet prale af at være husproducer for album-aktuelle Kanye Wests pladelabel G.O.O.D. Music og for Yeezus ham selv. Musikeren har ry for at appellere både til "dansegulvet og gaden" og har foruden West arbejdet med store navne som John Legend, Drake og Miguel. Mohawkes farverige boldgade af hiphop med rødder i den elektroniske klubmusik har medvirket til hans påvirkning af elektroniske producere og har gjort ham til en regulær hitmager. Mohawkes plade "Butter" (2009) fik da også topkarakter af GAFFAs anmelder Jesper Buhl under overskriften "Hudson Mohawke er kongen. Sådan er det bare."

Av Av Av (DK)


De danske gutter, Eloq, Unkwon og DJ Er Du Dum Eller Hvad, står bag electronica-succesen Av Av Av og har gennem en kombination af "stemningsfulde synthflader, vokalklip, percussion og kække melodilinjer" formået at få lyttere fra både ind- og udland op af stolene. Siden trioens første nummer, "All Good" fra 2014, har de spillet på scener som KOKO i London og Roskildes Apollo og fået opadvendte tommelfingre fra blandt andre Skrillex og Diplo. Læs her GAFFAs anmeldelse af trioens Roskilde-optræden af Rosa Louise Stilgren med ordnene "Festfyrværkeriet, der blev skudt af lidt for sent".

Benji B (UK)


Den engelske Benjamin Benstead aka Benji B er en af de mest anerkendte dj's fra te-landet og desuden verdenskendt for sine BBC radioshows og populære klubsæt. Siden 2002 har Benji B haft sit eget show på BBC Radio 1, hvor han tidligere arbejdede som producer for Gilles Peterson. Radioværten og dj'en har markeret sig som respekteret og fremadtænkende-electronica-formidler.

Lyt med på Radio 1 onsdag nat dansk tid mellem 1 og 4.

Line-up lørdag den 20:


Squarepusher (UK)

Engelske Tom Jenkinson aka Squarepusher er kendt for sin evne til at "vende musikalske dogmer på hovedet" og er en regulær multi-instrumentalist og elektroica-komponist. Squarepusher debuterede tilbage i starten af 90'erne og har gennem årene udforsket acid-techno, semi-akustisk jazz og "hypereklektiske stilsammenbrud af jungle, r&b og klassisk avantgarde". Jenkinson er desuden er del af Warp-pladeselskabet, blandt stjerner som Boards of Canada, Aphex Twin og Autechre.

Squarepushers album fra 2015, "Damogen Furies", indbragte fire stjerner fra GAFFAs anmelder Simon Nathanael med overskriften "En imponerende stiløvelse er nærig med nuancerne", mens 2012-pladen "Ufabulum" formåede at få fem stjerner af GAFFAs Ras Bolding med overskriften "Melodisk orienteret Squarepusher".


Oneothrix Point Never (US)

Solokunstneren, amerikanske Daniel Lopatin, som på den elektroniske scene gemmer sig bag aliaset Oneothrix Point Never, bryder den beroligende ambient-genre ved brug af foruroligende og nogle gange støjende elementer. Oneothrix Point Nevers "Replica" (2011) hev fem stjerner ud af lommen på GAFFAs anmelder af Jesper Buhl som skrev "Analoge synths, døende radiostemmer og hjemsøgende melodier".


Holly Herndon (US)

Ph.d. i elektronisk musik Holly Herndon er af amerikanske aner, men har formet klubscenen i Tysklands hovedstad, Berlin. Gennem digitale korseancer formår Herndon, med arrangørernes ord, at "bygge bro mellem nørderne og de uindviede", samtidig med at hun udforsker forholdet mellem menneske og computer. Herndons debuterede i 2012 med albummet "Movement". 2015-albummet "Platform" udløste  fem stjerner fra GAFFAs anmelder Simon Nathanael under overskriften "Alternativt lydgalleri udvisker grænsen mellem musik og lydkunst".


Billetter er stadig til salg via Billetlugen.dk

(Pris: Endags: 325 + gebyr - Todags: 465 + gebyr).


Du kan desuden læse mere om festivalen på Facebook.

 

ANNONCE