Nyhed

Goth-konge arresteret for flugtbilisme

Markant engelsk sanger sidder nu fængslet i USA efter at have påkørt en bil og flygtet fra gerningsstedet

Peter Murphy, forsanger i det britiske goth-rock-band Bauhaus, blev i lørdags arresteret efter at have påkørt en bil bagfra i Glendale i Californien, en påkørsel, der kvæstede chaufføren af køretøjet. Murphy forsøgte at flygte til Los Angeles, men et øjenvidne fulgte efter ham og tilkaldte politiet, fordi vedkommende var "bange for at Murphy ville dræbe nogen med sin kørsel", fortalte polititet ifølge Glendale News-Press.  

Murphy, der kørte i en Sabaru Forester, kørte ifølge rapporten ind i en Mercedes omkring middagstid og kørte rundt om den, for til sidst at flygte fra gerningsstedet. Et vidne, som var ved at vaske vinduer, tog et billede af Murphys bil, som havde store skader foran. 

Ifølge politiet skulle Murphy ved anholdelsen have været meget forvirret og haft svært ved at huske dagens dato og klokkeslæt. Han nægtede at have drukket alkohol og udelukkende kun have indtaget sin normale dosis af anti-depressiver, som han har på recept. Han indrømmede dog at have været involveret i et trafikuheld og forklarede politiet, at han havde jet-lag fra en nylig flyrejse. 


Murphy blev arresteret for mistanke om påkørsel med skader til følge under påvirkning af stoffer eller alkohol, for besiddelse af amfetamin, samt for sin handling som flugtbillist. 

Peter Murphy er særligt kendt som forsanger i gruppen Bauhaus, der indspillede fire album og var med til at starte goth-rock-bevægelsen. Bandets største hits er "Bela Lugosi's Dead", "She's in Parties" og "Kick in the Eye". 

Efter at Bauhaus gik i opløsning i 1983 har Murphy været med til at danne bandet Dali's Car – apropos biler – og indspillet ni soloalbum i eget navn. Tidligere på måneden blev det annonceret, at han ville gæste Danmark den 8. juni på Loppen i Christiania. Foreløbig sidder han altså nu fængslet. 


ANNONCE