Nyhed

Goth-legender udgiver musik for første gang i 14 år

GAFFA.dk - alt om musik

Siden 2008 har man intet nyt hørt fra gothens gudfædre, men nu overrasker Bauhaus med singlen ”Drink The New Wine”. Hør den nedenfor artiklen.

Taler man om start-80’ernes postpunk-scene og tænker man gothæstetikkens ophav, så undgår man ikke Bauhaus. Med fire studiealbums imellem 1980 og 1983 var det et kortlivet, men slagkraftigt band, hvis indflydelse tydeligt runger ud i æteren den dag i dag. De næste årtier ville være præget af en håndfuld genforeninger samt udgivelser af b-sider og lignende.

I 2008 kom udgivelsen af deres femte studiealbum Go Away White, som vores anmelder så sig godt tilfreds med. Det var ikke bare bandets første officielle album i 25 år, men også Bauhaus’ sidste album ifølge bandet selv. Her skulle der gå 11 år, før man hørte noget nyt fra Bauhaus, hvilket blev en genforening af bandet i 2019, efter at frontmand og forsanger Peter Murphy overlevede et hjertestop. De spillede tre shows for samlet set 15.000 mennesker, i Hollywood Palladium.


Nu i 2022, 14 år efter begravelsen af bandet som et skabende orkester, i allerbedste goth- og gys-stil, vækkes det døde band atter til live, med udgivelsen af singlen ”Drink The New Wine”. Nummeret er blevet produceret under lockdown, med de fire originale bandmedlemmer Peter Murphy, Daniel Ash, Kevin Haskins og David J. I klassisk Bauhaus-facon har de taget en improvisatorisk tilgang, hvor medlemmerne har delt og konstrueret lydfiler, uden at nogen af dem hørte det fulde nummer. Sangen kan findes på diverse streamingtjenester og under artiklen.

Derudover annoncerede bandet også tidligere i denne måned, at de tager på tour i USA til maj.

LÆS OGSÅ: Den fulde trailer til Nick Caves og Warren Ellisø nye film er offentliggjort.

 

ANNONCE