Nyhed

Mechanical Bird klar med nyt album

– med amerikansk psych, middelaldertonalitet og mellemøstlig ørkenrock

Den 22. april slipper Mechanical Bird et nyt album, der har fået titlen "Bitter Herbs", og allerede nu kan du se en musikvideo til førstesinglen af samme navn.

Ankermanden i Mechanical Bird er Jakob Brixen, der startede projektet i 2007 med soloudspillet "11 Songs for Perchers". Siden er bandet blevet etableret som et folk-kollektiv bestående af seks musikere, der både tidligere og sideløbende spiller med beslægtede bands som Kloster, Blood on a Feather og Hymns from Nineveh. Mechanical Bird tæller således forsanger og guitarist med mere Jakob Brixen, percussionist Andreas Brixen, Christel Voldby Winther på violin, sav og kor, Nikolaj Paakjær Mikkelsen på orgel og cembalo, David Blomqvist på bas og kor og sidst, men ikke mindst sangerinde og multiinstrumentalist Sarah Hepburn.

Det forestående album "Bitter Herbs" er opfølgeren til ep'en "Daughter of the Wind" fra 2010. GAFFAs anmelder Ole Rosenstand Svidt skrev om dét udspil:


"Ud over de sprøde banjotoner udfolder Brixen sine drømmende, længselsfulde, let vemodige og meget amerikansk inspirerede sange, og de får vinger gennem hans lyse og skrøbelige vokal, flotte vokalharmoner fra blandt andre Sarah Hepburn og et nuanceret lydbillede, der blandt andet rummer en god del blok- og tværfløjte, violin, cello, en smukt klingende sav og diverse former for slagtøj."

Samme sted kvitterede han med fire stjerner.

Merchanical Bird kan opleves live til årets Spot Festival, som løber af stablen den 3.-4. maj i Aarhus. Billetsalget er i fuld gang, og du kan finde billetter via GAFFA Live.

ANNONCE