Nyhed

Steve Winwood spiller i Danmark

Musikeren fejrer jubilæum med et visit i Danmark

I år kan den engelske multimusiker Steve Winwood fejre sit 50 års jubilæum som aktiv musiker, og netop på denne baggrund tager Winwood på turné, der også inkluderer et besøg på dansk grund. Steve Winwood har tidligere spillet to udsolgte koncerter i Amager Bio, tilbage i 2004 og 2007, og nu gæster han så atter spillestedet igen den 16. juli. 

Winwood har gennem årene samlet sig et langt musikalsk CV. I en alder af blot 15 år blev han tilbage i 1963 hyret som tangentspiller i The Spencer Davis Group, og det endelige gennembrud kom i 1967, da han dannede bandet Traffic med trommeslager og sanger Jim Capaldi, og udsendte pladerne "Mr. Fantasy" og "Traffic".

Siden spillede Winwood blandt andet orgel på Jimi Hendrix' "Voodoo Child" og var med i gruppen Blind Faith med Eric Clapton og Ginger Baker, der trods en kort levetid nød enorm succes.

Op gennem 70'erne fortsatte Steve som sideman og sessionmusiker, men i 1977 søsatte Winwood den solokarriere, han stadig holder ved lige i dag, og hvori han har favnet over et utal af genrer. I 2007 genoptog han samarbejdet med Eric Clapton, hvilket medførte arenaturnéer både i USA og Europa, og i 2008 udsendte han sit seneste album, "Nine Lives", som selvsamme Clapton også medvirker på.

Billetsalget starter den 5. marts klokken 10.00 via GAFFA Live.

ANNONCE