Nyhed

Guide: 12 album, du skal se frem til i november

GAFFA giver dig et bud på 12 nye album, der er værd at lytte til i den mørke måned

Selvom det store ryk i efterårets udgivelser efterhånden er ved at være overstået, kan november måned også byde på et par udgivelser, der er værd at lytte til. GAFFA har samlet ti album, du med god samvittighed kan lægge under juletræet til dig selv eller én, du har kær.

1. Eminem: "The Marshall Mathers LP 2", udkom den 4. november

Den ikoniske rapper udgav i går sit ottende album, som er en opfølger til "The Marshall Mathers LP", der udkom tilbage i 2000. På det nye album har Eminem som altid haft Dr. Dre med under indspilningerne, hvor Rick Rubin (Johnny Cash, Red Hot Chili Peppers, Slayer med flere) også har været med som executive producer. På albummet finder man samarbejder med blandt andre Rihanna og Kendrick Lamar. Singlerne "Berzerk", "Survival", "Rap God" og "The Monster" feat. Rihanna blev udgivet forud for albumudgivelsen. Albummet anmeldes snarest af GAFFA.


2. M.I.A: "Matangi", udkom den 4. november 

Ligesom Eminems album så det fjerde album fra M.I.A. i går dagens lys. Udgivelsen af "Matangi" har været omringet af en del dramatik, idet pladeselskabet Interscope valgte at udskyde udgivelsen, fordi selskab ikke fandt albummet aggressivt nok. Derfor har sangerinden selv udgivet singlen "Come Walk With Me" og truede tidligere med selv at leake hele albummet. Under mindre dramatiske omstændigheder blev singlen "Y.A.L.A.", der står for "You Always Live Again" også udgivet forud for albummet. Albummet anmeldes snarest af GAFFA.

3. Lady Gaga: "Artpop", udkommer den 11. november


I denne måned udkommer det nye og længeventede Lady Gaga-album "Artpop", hvorfra sangerinden allerede nu har afsløret sangene "Applause", "Mary Jane Holland", "Do Whay U Want", som Gaga har lavet sammen med R. Kelly samt "Venus". "Artpop" er Gagas tredje fuldlængde-album oven på "The Fame" fra 2008 og "Born This Way" fra 2011. Hun har desuden udsendt minialbummet "The Fame Monster" i 2009. Ud over samarbejdet med R. Kelly kan man på "Artpop" stifte bekendtskab med blandt andre rapperne TI, Twista og Too $hort på tracket "Jewels N' Drugs." 

4. Keane: "The Best Of Keane", udkommer den 11. november

For nogle uger siden annoncerede Keane, at de holder pause på ubestemt tid for at arbejde på forskellige soloprojekter. Inden da nåede de dog at lave en opsamling af deres største hits, som udkommer i tide til julesalget. Opsamlingen, der fejrer bandets ti års jubilæum, udkommer både i en i standard-udgave bestående af én cd, som deluxe udgave med to cd'er, samt en super-deluxe udgave med to cd'er, en akustisk dvd og en bog om bandet. 


5. The Killers: "Direct Hits", udkommer den 11. november

Et andet band, der snart kan fejre 10 års jubilæum, er amerikanske The Killers, som også har valgt at sende en opsamling på gaden. Ud over en række af bandets største hits vil opsamlingen også indeholde tre deluxe-versioner, blandt andet et Calvin Harris-remix af "When You Were Young". Derudover vil man også kunne finde to helt nye numre fra The Killers, hvoraf det ene, "Just Another Girl", er produceret af Stuart Price, der tidligere har arbejdet sammen med bandet. Den anden nye single "Shot At The Night", som allerede er udkommet, er lavet i samarbejde med M83s Anthony Gonzalez.

6. Steen Jørgensen: "Standards For Living", udkommer den 11. november (billedet)


Frontmanden fra Sort Sol har kastet sig over sit første soloalbum nogensinde. Albummet består dog ikke af Steen Jørgensens egne numre, men derimod forskellige fortolkninger af en række af musikhistoriens store navne – blandt andre Leonard Cohen, Bob Dylan, Joy Division, Kraftwerk og Neil Young. Albummet er indspillet i de hæderkronede Abbey Road-studier i London og i selskab med blandt andre guitaristen Rune Kjeldsen, bassisten AC (Anders Christensen) og multimusiker Kasper Winding.

7. Jake Bugg: "Shangri La", udkommer den 18. november

Jake Buggs album nummer to er opkaldt efter Rick Rubins studie i Malibu, Californien (som så igen er opkaldt efter det fiktive lama-kloster i James Hintons roman "Lost Horizon" fra 1933, filmatiseret i 1937 af Frank Capra), hvor Jake Bugg indspillede albummet. Det er således også Rick Rubin, som har produceret det nye udspil fra Bugg, som er indspillet med Jason Lader på bas, Matt Sweeney på guitar og Pete Thomas (The Attractions) på trommer. Den første single, "What Doesn't Kill You", er blevet indspillet live i studiet.


8. Ida: "Seize The Day", udkommer den 18. november

Ida Maria Østergaard, X Factor-vinderen fra 2012, har siden sejren arbejdet på sit første album, som hun udsender senere denne måned. Fra albummet har Ida allerede udgivet singlerne "Maybe I Like It" og "Underdog". Pladen kommer til at indeholde 12 sange, hvoraf mange kommer fra Idas egen hånd.  Det bliver spændende at se, om Ida kan bryde de tidligere X Factor-vinderes uheldige tendens til at gå hurtigt i glemmebogen.

9. Robbie Williams: "Swings Both Ways", udkommer den 18. november


I denne måned kan Robbie-fans se frem til det andet swing-tematiserede album fra charmøren. På det nye album har Williams inviteret stjerner som Michael Bublé, Olly Murs, Rufus Wainwright, Kelly Clarkson og Lily Allen med i studiet. Det nye album indeholder både gamle swing-klassikere som "Dream A Little Dream" og "Puttin' On The Ritz" samt helt nye numre fra Robbie selv.

10. Soundtrack: "The Hunger Games: Catching Fire", udkommer 18. november

Lydsporet til den anden "Hunger Games"-film byder som etteren på nye sange fra særdeles velanskrevne musiknavne, heriblandt Coldplay, Of Monsters and Men, The National, The Weeknd, Lorde, Patti Smith og Antony and the Johnsons.


11. Billie Joe Armstrong & Norah Jones: "Foreverly", udkommer den 25. november

Fra den mere atypiske, men ikke desto mindre spændende skuffe kommer et nyt album med Green Day-frontmanden Bille Joe Armstrong og Norah Jones. De to artister er gået sammen på albummet "Foreverly", som er en sang-hyldest til Everly Brothers' lp "Songs Our Daddy Taught Us" fra 1958. På albummet fortolker det umage par således sange fra brødrene, hvorfra de allerede nu har udgivet første singlen "Long Time Gone".

12. One Direction: "Midnight Memories", udkommer 25. november


Det mildt sagt succesfulde engelsk-irske boyband One Direction er klar med deres tredje studiealbum. "Midnight Memories" bliver udgivet den 25. november 2013 og indeholder blandt andet det verdensomspændende hit "Best Song Ever". I forlængelse af udgivelsen af "Midnight Memories" har One Direction annonceret en verdensomspændende stadiontour for 2014, herunder to koncerter på i Parken 16. og 17. juni.

ANNONCE