Nyhed

Guide: Her er weekendens bedste fester

Vil du til kulørt technofest à la Berlin, tæt på en hollandsk stjerne-dj, til sortklædt hotelfest med en Britney Spears-producer - eller vil du feste på NASA? Find vej til den helt rigtige fest her.

Nu sætter GAFFA øget fokus på den elektroniske musik og det sprudlende festmiljø med en fast ugentlig guide til, hvor man finder de bedste fester, de mest interessante dj's og de livligste dansegulve. Følg med her!

International 40-års fødselsdag

Det bliver en herlig weekend på Culture Box, som kickstartes med et brag fredag, hvor Kenneth Chistiansen aka Ned Flanders, den ene indehaver af klubben i Kronprinsessegade, fylder 40 og fejrer det med en gigantisk fest, der har chilenske Dandy Jack, canadiske Deadbeat, berlinske dj Pete (aka Substance) og amerikanske Luke Hess bag pulten på mainfloor. Hvis man kan løsrive sig derfra, er der også fuld knald på Red Box i kælderen med tyske Shumi, islandske Sexy Lazer, Ulf Eriksson (SE), Finn of Tomland (SE), Troels Abrahamsen (live), Mikkel Metal (live) og Morten Kamper, mens Johnny Fredsgaard og Curse fra Tweak FM spiller på White Box.

Hvad: K40
Hvor: Culture Box, Kronprinsessegade 54a, Kbh. K
Hvornår: Fredag fra kl. 21
Hvordan: Facebook-linkKom tæt på hollandsk stjerne-dj
Dagen efter samme sted har den månedlige houseklub What Happens hevet hollandske Joris Voorn ind bag pulten på Culture Box. Sidst, Joris Voorn var i København, spillede han for 30.000 mennesker i Parken til Sensation, men denne lørdag kan man komme anderledes tæt på hollænderen, som også glæder sig: "Jeg spiller på Culture Box i København på lørdag. Jeg har hørt så mange gode ting om det sted - jeg håber ikke, at det bare er skandinaviske vandrehistorier", skriver han på twitter. Han suppleres af aftenens vært, Tim Andresen, på mainfloor, mens Bongo & Pusk (som du måske kender fra Natmaskinen på KB18) fyrer op for festen på Red Box. Der er forfest på White Box fra kl. 21 med bl.a. Steffen H og Jacob Bolvig back-to-back bag pulten.

Hvad: What Happens præsenterer Joris Voorn
Hvor: Hvor: Culture Box, Kronprinsessegade 54a, Kbh. K
Hvornår: Lørdag fra kl. 21
Hvordan: Facebook-linkKulørt berlinerfest, der bliver ved og ved
Hvis man savner de mere frie, kulørte og skramlede dele af det berlinske natteliv, kan det varmt anbefales at holde øje med festerne i Bygning 5 på Prags Boulevard, hvor der både er langt til naboerne og højt til loftet – plus hyggeligt oven i hatten med kulørte lamper, langborde ude under stjernehimlen og hjørner med frynsede lænestole at forsvinde i, hvis man lige vil have en pause fra dansegulvet. Denne lørdag er det Bar 25-legenden Acid Pauli aka tyske Martin Gretschmann, der er hovednavn, suppleret af ligeledes berlinske Marvin Hey (resident-dj på Sisyphos Club) samt den lokale håndfuld: George Doumani, Rasmus Lützen, Mäusegerät, Norm D. og Fremond. Det koster 40 kr. før 23, 80 kr. efter. Og ganske som i Berlin bliver festen ved – og ved – og ved.

Hvad: 43 Farben præsenterer Acid Pauli
Hvor: Bygning 5, Prags Boulevard 43, Kbh. S.
Hvornår: Lørdag 16. november kl. 22 til 05.30
Hvordan: Facebook-link


Færdig med Fuck Buttons – så er der efterfest
Efter koncerten i Pumpehuset med den britiske støjduo Fuck Buttons (modificeret legetøjsinstrumenter og effektpedaler) og danske Age Coin (der selv beskriver deres paranoide industrial-lyd som "når du har det rigtigt dårligt i et hjørne af klubben") er der fest hele natten i det musikalske kulturhus i Studiestræde med postrock- og undergrunds-hiphop-festivalen All Tomorrow's Parties' grundlægger Barry Hogan som dj og koncert med Thulebasen. Efterfesten koster 50 kr., hvis man ikke har været til koncerten først.

Hvad: All Tomorrow's Parties Afterparty
Hvor: Pumpehuset, Studiestræde 52, Khb. V.
Hvornår: Lørdag 16. november fra kl. 23
Hvordan: 50 kr. – eller gratis med billet til koncerten, som købes herNASA er tilbage – en enkelt lørdag
Hvis man savner festerne på den Månebase Alpha-hvide designerklub NASA i Boltens Gård (eller aldrig nåede derind dengang back-in-the-day, hvor kronprinser og fodboldstjerner stadig var faste gæster) har man muligheden lørdag aften, hvor der holdes en enkeltstående reunion-fest med Phase 5, TooManyLeftHands og Jean von Baden (som lover "både nyt og klassiske Nasa-hits fra alle årene"). Der er bordreservationer på [email protected] og gæsteliste på [email protected].

Hvad: NASA- the Reunion: One Night in Space
Hvor: NASA, Gothersgade 8F, Kbh. K.
Hvornår: 16. november fra kl. 22.30
Hvordan: Facebook-link


Mashup i Aarhus
Den belgiske mashup-duo 2ManyDjs, der gladeligt blander Kraftwerk med Beatles og Nirvana med Destiny's Child og Beethoven med Grease (og så videre og så videre), fyrer op for festen på Train fredag aften fra kl. 23. Den efterhånden ret travle Eloq (hør hans nyeste mixtape her og den danske deephouse-duo Acid Pigs supporter.

Hvad: 2ManyDjs, Eloq og Acid Pigs
Hvor: Train, Toldbodgade 6, Aarhus C.
Hvornår: Fredag 15. november fra kl. 23
Hvordan: Billetter på train.dkPopdyr kan hoppe i det sorte outfit
Dem, der hellere vil have sig en omgang pop, kan hoppe i et sort outfit og tage på Hotel Skt. Petri fredag aften, hvor Ryan Leslie, som har produceret numre for blandt andre Beyoncé og Britney Spears (og lige nu er aktuel med sit eget album "Black Mozart") holder fest for at markere lanceringen af sit nye tøjmærke. Dj Nurb spiller soulful r'n'b, der er dresscode (men det er som sagt ret nemt: sort tøj), og man skal på gæstelisten via [email protected] for at få adgang (som koster 150 kr.) Og jep, man får selvfølgelig tøjet at se.

Hvad: Ryan Leslie holder hotelfest
Hvor: Hotel Skt. Petri, Krystalgade 22, Kbh. K.
Hvornår: Fredag 15. november fra kl. 21
Hvordan: Facebook-linkANNONCE