Nyhed

Kraftwerks Karl Bartos giver dansk koncert

Oplev det rytmiske fundament i Kraftwerk gennem 15 år, når han lægger vejen forbi København

Karl Bartos giver koncert i København, nærmere bestemt Amager Bio. Det sker lørdag den 1. februar næste år. Bartos var igennem 15 år det rytmiske fundament for de tyske elektro-pionerer i Kraftwerk – fra 1975 til 1991. Han udgjorde en fjerdedel af det klassiske line-up og var manden bag de elektroniske trommer på plader som "Trans-Europe Express" fra 1977 og "The Man-Machine" fra 1978. På sidstnævnte album samt 80'er-pladerne "Computer World" og "Electric Café," som han også sang på, tog Bartos aktivt del i sangskrivningen sammen med Ralf Hütter og Florian Schneider.

I 1991 forlod Bartos Kraftwerk og søgte nye musikalske græsgange. Han dannede først projektet Elektric Music, med hvilket han udgav to plader. I det nye årtusinde gik han "rigtigt" solo. Hans første album, "Communication," udkom i 2003. Siden har den nu 61-årige herre eksperimenteret med audiovisuelle udstillinger, og det har givet veteranen idéen til at sætte sin musik sammen med billeder. Det er dette audiovisuelle udtryk, der vil kunne opleves i Amager Bio.

Tidligere på året udgav Karl Bartos sin anden soloplade "Off The Record," der blandt andet er sat sammen af hjemmeoptagelser, som han lavede, da han var stadig var med i Kraftwerk. En lydbiografi har han selv kaldt det. Man vil først og fremmest se ham optræde med musik fra "Off the Record", men også fra solokarrieren samt selvfølgelig tiden i Kraftwerk.


Billetter kan købes via GAFFA Live.

ANNONCE