Nyhed

Fotoreportage: Morrissey signerede bøger i Göteborg

Ikonet kom og skrev autografer i sin selvbiografi

Se en fotoserie fra autografskrivningen her.

Køen går langt igennem shoppingcentret Nordstan, da klokken nærmer sig 16.30, men folk venter tålmodigt og forventningsfuldt. Den mand, de står i kø for, er Morrissey, den legendariske frontmand i The Smiths. Han har i dag udgivet sin selvbiografi, og han har planlagt en enkelt bogsignering – af alle steder i verden i Akademibokhandeln i Göteborg. Længst fremme i køen møder man briter, svenskere, amerikanere og franskmænd.

– Jeg er her kun for autografen. Vi ankom til Sverige i går klokken 22, og jeg har sovet her i nat, eller en time i det mindste, siger Niko fra Frankrig og griner.

Og selvom det virker en lille smule urealistisk, at Morrissey vælger Göteborg, så er Niko og alle andre, jeg taler med på stedet, enige. Han vil dukke op. Én er dog stadig lidt bekymret.

– Jeg tror, at han kommer, men det føles lidt for godt til at være sandt, siger Christer Lundberg fra "Christer i P3" (svensk P3-program, red.) om sit idols potentielle opdukken i hans hjemby.

Men nej, radioprofilen og alle andre behøvede ikke at bekymre sig, Morrissey dukkede op. Ti minutter før det annoncerede tidspunkt gik han ind i Akademibokhandeln. Iført lyse bukser, lys denimjakke og blålig skjorte sætter han sig ved det opstillede bord. Og det synes at være en ganske tilfreds Morrissey, der modtager sine fans. Selvom reglerne fortæller, at kun bogen bliver signeret, tilbyder han både knus og autografer på arme og lægge. En kvinde fra Manchester vil ikke rigtigt snakke efter mødet med idolet, det eneste, hun får frem, er "Hvor er den nærmeste tatovør?"

Louise Storm var den niende i køen, der nåede frem til ikonet fra Manchester. Noget, hun kunne takke sin mor for.

– Hun havde fået angivet den forkerte dag, så hun var her allerede klokken 09:00 i går. Så jeg og min bror har byttet lidt i køen indtil nu.

Var det ventetiden værd?

– Selvfølgelig var det det værd, han ødelagde jo ens barndom, man lyttede til The Smiths og blev deprimeret, siger Louise Storm med et smil.

Men alle havde ikke været ude i samme gode tid. Damian Andersson kiggede forbi efter arbejde og har kun stået i køen i et kvarter. Selv om han er næsten bagerst, han er stadig ved godt mod.

– Havde jeg ikke troet, at jeg ville nå frem, ville jeg ikke være her. Og jeg har lyttet meget til ham, men han er nok ikke overnatte-et-døgn-vigtig. Men jeg har tænkt på at købe bogen, så jeg kan lige så godt være her et stykke tid, siger han.

Da Morrissey har signeret bøger i lidt over en halv time, ser køen lige så lang ud, som før han begyndte. Det er ikke sikkert, alle vil nå at få én, men de, der ventede siden i går, gjorde det rigtige, for ganske rigtigt dukkede Mozz op i Göteborg. Han gav dog ikke interview i forbindelse med signeringen.

Se et fotoserie fra autografskrivningen her.

ANNONCE