Nyhed

Peter Murphy dømt for flugtbilisme og narkobesiddelse

Frontmanden fra 80’er-bandet Bauhaus er idømt prøvetid og samfundstjeneste og skal på afvænning

Tre års prøvetid, 45 dage hos Anonyme Narkomaner og 10 dages samfundstjeneste. Sådan ser straffen ud for den 56-årige Peter Murphy, der i marts blev anholdt for mistanke om at have forvoldt skade på en person, imens han kørte og var påvirket af alkohol eller stoffer. Han erklærede sig ellers først ikke-skyldig i de tre overtrædelser – flugtbilisme, narkobesiddelse og spritkørsel – men erklærede sig siden skyldig i flugtbilisme og narkobesiddelse, skriver Glendale News-Press. 

Anholdelsen skete i Californien, hvor Murphy også lige nu er på soloturné med Bauhaus-sange for at fejre Bauhaus' 35 års jubilæum. Murphy, der kørte i en Sabaru Forester, kørte ifølge politirapporten ind i en Mercedes omkring middagstid og kørte rundt om den, for til sidst at flygte fra gerningsstedet. Et vidne, som var ved at vaske vinduer, tog et billede af Murphys bil, som havde store skader foran. 

Ifølge politiet skulle Murphy ved anholdelsen have været meget forvirret og haft svært ved at huske dagens dato og klokkeslæt. Han nægtede at have drukket alkohol og udelukkende have indtaget sin normale dosis af anti-depressiver, som han har på recept. Han indrømmede dog at have været involveret i et trafikuheld og forklarede politiet, at han havde jet-lag fra en nylig flyrejse.


Bauhaus, der er kendt som stilskabere inden for goth-rocken, har udgivet fem album igennem karrieren, der startede med "In The Flat Field" fra 1980. Derefter kom "Mask" (1981), "The Sky's Gone Out" (1982) og "Burning From The Inside" (1983), inden de vendte tilbage med "Go Away White" i 2008, deres første album med nye sange i 25 år. Gruppen gik i første omgang i opløsning i 1983, men blev gendannet i 1998 og igen i perioden 2005-2008.

Bandets største hits er "Bela Lugosi's Dead", "She's in Parties" og "Kick in the Eye." Efter at Bauhaus gik i opløsning i 1983 har Murphy været med til at danne bandet Dali's Car – apropos biler – og indspillet ni soloalbum i eget navn, senest "Ninth" fra 2011.

ANNONCE