Nyhed

Se med når Kronprinsparret uddeler priser

I aften kan du på DR1 se med, når Kronprinsparret uddeler deres priser til blandt andre MØ

I nat dansk tid blev der overrakt priser fra Kronprinsparret til danske organisationer og kunstnere i Sydney, hvor Kronprins Frederik og Kronprinsesse Marys for tiden opholder sig. Selvom priserne allerede er blevet overrakt, er det først i aften, at danske publikummer kan se med, når DR1 i aften, mandag den 28. oktober klokken 20.00 viser overrækkelsen af Kronprinsparrets Priser i Sydney i sin helhed.

Prisuddelingen inkluderer Kronprinseparrets Sociale Pris, Kulturprisen og sidst, men ikke mindst Stjernedryspriserne, som i år gik til violinisten Rune Tonsgaard Sørensen og sangerinden og sangskriveren MØ alias Karen Marie Ørsted. Begge musikere optrådte i Operahuset i Sydney som en del af showet. De næste dage optræder de prisvindende danske kunstnere på scener rundt om i Sydney.

Om den første af de to vindere udtalte Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary følgende:

"Rune Tonsgaard Sørensen er en violinist, der imponerer med sit præcise og følsomme spil, overlegne teknik og melodiøsitet. Få andre musikere i den klassiske verden gør mere for at blande den klassiske musik med den danske folkemusik. Netop denne spændvidde fra den formfuldendte klassiske musik til den svingende folkemusikviser, hvilken musikalsk ekvilibrist Rune Tonsgaard Sørensen er."

Til MØ alias Karen Marie Ørsted sagde Kronprinsparret blandet andet følgende i deres motiveringstale:

"Karen Marie Ørsted - bedre kendt under sit kunstnernavn MØ - er en sangerinde og sangskriver, der kendetegnes ved sin charmerende kombination af musikalsk træfsikkerhed og uforudsigelighed. Hendes sange har en smittende energi og musikalsk opfindsomhed. Hos MØ smelter genrer som pop, soul, elektronica og r'n'b lystigt sammen, og sangene er i den grad medrivende."

Ud over de musikalske kunstnere løb organisationen Natteravnene af med Kronprinseparrets Sociale Pris, og Kulturprisen gik til kræfterne bag de danske krimiserier Forbrydelsen og Borgen, som begge ud over æren modtog en halv million danske kroner.

ANNONCE