Nyhed

Per Vers holder abefester

Vincent Van Go Gos første koncert i fem år og gæsteoptrædener med Pede B og Povl Dissing er blandt flere ting, som man kan opleve ved Mixed Ape Musics release-fester

Der er dømt abefest og vinylmekka, når Per Vers og pladeselskabet Mixed Ape Music holder release-fester på aarhusianske Atlas 21. september og Copenhagen Jazzhouse 28. september med koncerter, graffitimaling og gaver til publikum.

Mixed Ape Music har eksisteret siden 2007, og herfra udgav Per Vers i flere år sin egen musik, indtil han sidste år besluttede, at han også gerne ville udgive musik fra de kunstnere, han arbejdede sammen med.

– Det var enten folk, der var en del af mit livehold, eller som havde produceret noget for mig. De havde alle sammen gang i deres egne projekter, og jeg forelskede mig i det, de lavede for sig selv. Så jeg ville gerne give dem et kærligt spark i røven, fortæller Per Vers.

"Det eneste musikmedie, der kan overleve en atomkrig"

Udgivelserne fra Mixed Ape Music udkommer på vinyl, som altid har været Per Vers' favoritmedie:

– Det er det eneste musikmedie, der kan overleve en atomkrig. Hvis du bomber Danmark, så smelter alle harddiske, men vinylerne vil ligge tilbage med musik i rillerne. Så er det vores musik, der overlever frem for alt det, der ligger på Soundcloud.

I forbindelse med sin nye "Smells Like Team Spirit III"-udgivelse har han dog indført et nyt medie, som han kalder "coverbook". En coverbook er et grafisk værk med billeder og tekster i vinylstørrelse, der ledsager den digitale musikudgivelse. Alle, der møder op ved releasefesterne, vil hver modtage en gratis coverbook, mens de 100 første får en T-shirt og en "Baboon Brew", der er en øl brygget særligt til lejligheden.

Engelsksproget rap og instrumentalmusik

Ud over at Mixed Ape Musics artister alle har arbejdet sammen med Per Vers, bevæger flere af dem sig inden for den engelsksprogede rap eller instrumentalmusikken. To genrer, som Per Vers ser som smalle:

– Jeg er vokset op med, at rap i sig selv er en ikkekommerciel genre. Det har ændret sig, og nu er det andre genrer, der bare ikke sælger, og som har et meget snævert dedikeret publikum. Det kan man ikke længere sige om rap som helhed, men det kan man godt sige om undergenrer eller beslægtede genrer som for eksempel engelsksproget rap. Så snart du fjerner det danske, så er der helt vildt mange, der lukker ørerne og er fuldstændig ligeglade med, om du er en teknisk genial rapper, om du har gode tekster, og om din musik er fed – de kan bare ikke relatere. Men det kan jeg godt, og jeg lytter meget til engelsksproget rap. Det er de færreste uden for de engelsktalende lande, der mestrer det, men der er nogle, som faktisk laver god og lytteværdig musik. Og det er jo for eksempel Blacc El og Nappion, som jeg har udgivet, fortæller Per Vers og fortsætter:

– Den anden sindssygt ikkekommercielle genre er den instrumentale hiphop: Hvis du fjerner vokalen helt, så bliver folk da først forvirrede.

Nyeste navn hos Mixed Ape Music er Vincent Van Go Go, som var backingband for Per Vers, da han turnerede med sit første album i 2005. Gruppen er nu klar med deres tredje album, der bliver udgivet på Mixed Ape Music, og Per Vers var meget imponeret, da han første gang fik lov til at høre deres nye musik:

– Det var vanvittigt – det er jo noget af det bedste, danske musik, der er lige nu, siger han.

Optræder med DJ Static og Povl Dissing

Pladeselskabets artister er blevet samlet på et mixtape med titlen "Making Monkey Music Is A Must", som kan downloades gratis, og her kan man lære hele holdet at kende: Blacc El, Kriswontwo, Nappion, Terry Tester, Selo Selo, Vincent Van Go Go og Exampler. Den første del af release-festerne vil være en 90 minutters fælleskoncert med disse artister, hvor Vincent Van Go Go vil få ekstra meget spilletid, da det er deres første koncert i næsten to år.

Sammen med sit eget live-hold med blandt andre DJ Static og blæsertrio vil Per Vers slutte aftenen af. Rapperen Pede B gæster begge aftener, mens Povl Dissing vil være med som gæstesolist i København. Det bliver de to eneste fuldlængde Per Vers-koncerter i år, og her vil han live-debutere med sangene fra sin nye mixtape-udgivelse "Smells Like Team Spirit III", og Per Vers lover, at han i showet vil "blande skrevne tekster og freestyle på en ny måde".

"Smells Like Team Spirit III" er en slags opsamlings-udgivelse. Der er gået to år, siden Per Vers udsendte albummet "Ego", og siden da har han medvirket på andres album og i forskellige projekter. Udgivelsen består af i alt 26 numre og indeholder numre fra projekterne sammen med live-freestyles fra forskellige sammenhænge.

Du kan downloade "Smells Like Team Spirit III" her: www.per.tv/teamspirit3 og downloade "Makin' Monkey Music Is A Must" med alle Mixed Ape-artisterne her: www.per.tv/monkeymusic

Find billetter til koncerterne via GAFFA Live.

 

ANNONCE