Nyhed

Stærke kvinder i front for Nirvana

Det var ikke kun Joan Jett, der gav den gas med de overlevende medlemmer på scenen til Rock And Roll Hall of Fame

Hele fire kvindelige kunstnere frontede Dave Grohl, Krist Novoselic og Pat Smear, da Nirvana blev optaget i Rock And Roll Hall of Fame i nat. Joan Jett blæste igennem "Smells Like Teen Spirit", sanger/bassist fra Sonic Youth Kim Gordon flænsede "Aneurysm", St. Vincent optrådte atter med "Lithium", og Lorde gav "All Apologies" en snert af sin følsomhed. Det skriver amerikanske Rolling Stone.

Jett har længe bekendt sig som Nirvana-fan. I et interview fra 1996 sagde hun blandt andet om Kurt Cobain, at "han var en stor guitarist og en stor sanger" og fortalte, hvordan hun plejede at høre Nirvana nat og dag. Hun er heller ikke en ukendt gæst på scenen. Hun har skrevet sangen "Any Weather" med Dave Grohl, været på turné med Foo Fighters, og sågar i 1979 produceret debutalbummet for Pat Smears første band, punkerne The Germs.

Den af udseende skrøbelige Annie Clark formår at løfte øjenbryn med sine kundskaber på elektrisk guitar. Hun spillede "Lithium" på 20-års dagen for Cobains selvmord til en koncert i Chicago. Hun har tidligere udtalt til WYEP: "Jeg lyder ikke som hverken Nirvana eller Pearl Jam, men at se på MTV, at den slags musik kunne lade sig gøre, du ved, forstadsbørn med noget på hjerte kunne finde et lydhørt publikum, det var en inspiration." 


17-årige Lorde var den yngste på scenen, men hun er også den eneste, der har modtaget en slags tribute fra et overlevende medlem fra Nirvana. Det skete nemlig, da Krist Novoselic lavede et cover af hendes hit "Royals". På harmonika endda.

Kim Gordon har en lang forhistorie med Nirvana, og hun kendte da også Kurt Cobain personligt, da han var venner med hende og eksmanden Thurston Moore. Hun har udtrykt, at hun fortryder, at hun ikke var så god til at holde kontakten med Cobain i de senere år. 

Nirvana blev optaget sammen med Kiss, Peter Gabriel, Hall and Oates, Cat Stevens og Linda Ronstadt. E Street Band modtog samtidig The Award for Musical Excellence, mens Beatles' manager, afdøde Brian Epstein og den første Rolling Stones-manager Andrew Loog Oldham modtog The Ahmet Ertegun Award for Non-performers.


ANNONCE