Nyhed

Guide: Her er weekendens bedste koncerter

Hverdagen begynder langsomt at tage over, men musikken kæmper imod med festivaler og gratis koncerter

Vi befinder os nu i midten af august. Masser af børn har deres første skoledag, ligesom ferien generelt er begyndt at ophøre for mange andre. Ikke desto mindre må der musik til i weekenden for at sætte lidt kulør på den hverdag, der langsomt begynder at gøre sig gældende.

I denne weekend har vi elektronisk festival i København, vi har masser af musik i Thy, og Smukfest brager videre i København. Derudover byder weekenden på glimrende gratis koncerter med blandt andre Annasaid, Ginger Ninja og Love Shop.

Lad os dykke ned i kalenderen og se, hvilket soundtrack kan sætte drøn på weekenden, før mandag atter banker på hoveddøren.

 

TORSDAG DEN 14. AUGUST


København

Smukfest Copenhagen, 10-Øren Amager Strandpark, 14. august + 15. august, klokken 16.00

For første gang har Smukfest bredt sig til København, hvor festivalen præsenterer to endagsarrangementer torsdag og fredag i denne uge på 10-Øren på Amager. Programmet består af en række af de kunstnere, der optrådte til sidste uges festival i Skanderborg, blandt andre Rasmus Seebach, Nephew og Pet Shop Boys.

Annasaid + Delta Burst, Pumpehuset, klokken 16.00

For andet år i træk åbner Pumpehuset op for husets egen dejlige, grønne og afskærmede Byhave. Det bliver endnu federe end sidst, og i år går vi all in på endnu flere siddepladser, grønnere omgivelser og bedre afskærmning fra trafikken. På programmet denne fredag er blandt andet Annasaid, der i år har udgivet deres andet album, "Rite De Passage". GAFFAs Kristian Petersen kvitterede med fire stjerner og skrev: "Produktionen er i top, og alle musikkens nuancer står tydeligt ud og danner et flot lydbillede med masser af kælen for detaljerne."


Strøm Festival, København, fra 11. august til den 17. august 

I denne uge fyldes Københavns kendte og ukendte byrum og klubber med elektronisk musik. Oplev blandt andet metroen omdannet til klubtog eller se nogle af over- og undergrundens mest respekterede artister fyre den af på københavnske klubber. Du kan læse GAFFAs guide til Strøm Festival her.

Thisted

Alive Festival, Plantagevej 18, (14. august til 16. august) klokken 13.00

Den nordjyske Alive Festival, der finder sted i Thy fra 14.-16. august, har blandt andre Allan Olsen, Blaue Blume, Get Your Gun , Lust For Youth, The Minds of 99, Treefight For Sunlight og When Saints Go Machine på programmet. Samt all star-gruppen Thy Music Collective med en række musikere med rødder i Thy, fra grupper som Quick Quick Obey, Lars and the Hands of Light, Rupture Plains, Mont Oliver, The Divers, Artificial Brothers, Lest Lafuev, STRANGLR, This Is You og Magnolia Shoals.

 


FREDAG DEN 15. AUGUST

København

Under Byen, Det Kongelige Teater, klokken 17.00

Under Byen består af sangerinden Henriette Sennenvaldt, bassisten Sara Saxild, violinisten og sav-spilleren Nils Gröndahl, cellisten Morten Svenstrup, trommeslageren Morten Larsen og endelig Anders Stochholm på guitar og keyboards. I maj vendte de tilbage til landevejen, og de blev budt velkommen tilbage af GAFFAs Michael José Gonzalez, der i sin fem stjerners anmeldelse af deres femte album "Protokol" fra oktober sidste år skrev: "Protokol er ud over at være en formidabel lytteoplevelse en kærkommen påmindelse om, hvor godt det bliver at få Under Byen ud på de danske landeveje igen til foråret."


Oh Land, Fredagsrock Tivoli, klokken 22.00

Oh Land (billedet) – aka Nanna Øland Fabricius – debuterede i 2008 med det selvgjorte album "Fauna". Hurtigt fik udlandet øjnene op for den danske verdensstjerne, og allerede fra udgivelsen af hendes andet album arbejdede Oh Land sammen med store, internationale producere og turnerede over hele jorden. Hun har modtaget flere priser, deriblandt Kronprinseparrets Stjernedryspris. Sidste år udkom hun med "Wish Bone", som GAFFAs Michael José Gonzalez belønnede med fire stjerner og skrev: "Der er stjernestøv på albummet i form af, at TV On The Radios Dave Sitek har siddet i producerstolen, og det lønner sig bestemt, idet Oh Lands univers er markant mere interessant end mange af hendes mere succesfulde udenlandske kollegaers. Ingen nævnt, ingen glemt."

Aarhus

Østkyst Hustlers, Fed Fredag, Tivoli Friheden, klokken 20.00

Østkyst Hustlers besøgte Friheden i 2013 for første gang, og det blev så stort et hit, at Friheden har inviteret de tre rap-veteraner igen.

Frederiksværk

Malk De Koijn, Gjethuset, klokken 20.00

Tue Track, Geolo Geo og Blæs Bukki kaster deres flows ude foran Gjethuset i Frederiksværk til deres 20 års jubilæumskoncert. Det er samtidig også deres eneste koncert i Danmark i år. De har offentliggjort to opvarmningsnavne: EaggerStunn og Marvelous Mosell, som begge har tætte forbindelser til Malk de Koijn. Eagger fra EaggerStunn spiller med Blæs Bukki i Bikstok Røgsystem, og MarvelousMosell har Tue Track med som dj.

Aalborg

The Blue Vibes, Den Blå Festival, Andys, klokken 21.00

Tidligere i år blev aalborgensiske The Blue Vibes kåret til Byens Bedste Band i Brønderslev - et ganske prominent område, der også har fostret navne som The Blue Van og Get Your Gun. Denne aften spiller de gratis på Andys i Jomfru Ane Gade som en del af Den Blå Festival, der byder på masser af bluesmusik i Aalborgs gader. Og du går ikke forgæves efter blues, hvis du kigger forbi Andys, når The Blue Vibes fyrer op for et hovedsageligt selvskrevent repetoire. 


 

LØRDAG DEN 16. AUGUST

Aarhus


Catch The Breeze, Headquarters, 19.30

Catch the Breeze er et nyt alternativt rock-band, der består af sanger og guitarist Aage Hedensted, der også kendes fra Mixtune For Cully, bassist Lars Madsen og trommeslager Andreas Bundgaard. Disse tre herrer har alle tidligere spillet i det Aarhus-baserede band Yellowish, der reelt gik i opløsning i 2007, selvom det først blev offentliggjort tidligere i år. Denne aften holder de release party på Headquarters for deres selvbetitlede debut-ep. Kom tidligt, der er gratis cava til de første gæster.

Randers

Donovan, Værket, klokken 20.00

60'er-helten Donovan var i sin tid Englands svar på rivalen Bob Dylan. Den karismatiske sangskriver med den bløde stemme var én af de første til at bruge folkemusikken til at sætte lyd på de stormombruste 60'ere. For to år siden blev han optaget i Rock'n'Roll Hall of Fame. Hans sangskat råder over numre som "Colours", "The Universal Soldier" og "Sunshine Superman".

 


SØNDAG DEN 17. AUGUST

København

Ginger Ninja + Love Shop, Nemoland (Christiania), klokken 18.00

Sommeren fortsætter på Christiania, der denne søndag kan byde på gratis koncerter med både Ginger Ninja og Love Shop. Sidstnævnte har annonceret nyt i år, så måske man kan være heldig at få en smagsprøve. 

 


ANNONCE