Nyhed

Videonyhed: Tidligere MCR-guitarist til punkbegravelse

Frank Iero fra My Chemical Romance er klar med musikvideoen til sin første single

Det er ganske vist kun et år siden, at My Chemical Romance gik i opløsning, men derfor ligger de tidligere medlemmer ikke på den lade side. Frontmand Gerard Way er på vej med sit debutsoloalbum, og det samme er tidligere guitarist Frank Iero. Du kan se musikvideoen til sidstnævntes første single, "Weighted", her forneden.

Det er svært at tale om Queen på punk, for Ieros sang er mere low-fi amerikansk punk. Man fornemmer svagt den poppede melodi med rødder i den klassiske rock, som også gjorde sig gældende på meget af det allersidste My Chemical Romance-album, "Danger Days: The True Lives of the Fabulous Killjoys". Den store produktion udebliver dog.

Selve videoen er en lettere morbid affære, og på den måde er der da bibeholdt en klar forbindelse til My Chemical Romances tegneserie-univers.


- Jeg glæder mig til, at folk kan se den video, vi har lavet. Da jeg først udtænkte ideen, vidste jeg, at John Carlucci og Brandon LaGanke var nødt til at sidde i instruktørstolen, og at min ven Tate Steinsiek skulle lave special effects. Ingen andre kunne have gjort mine drømme til virkelighed, som de gjorde. Jeg havde brug for utrolig talentfulde, syge-i-hovederne mennesker, som ikke havde et problem med at arbejde 32 timer om dagen for at få det her til at ske. Og jeg må sige, at jeg er for evigt i gæld til deres smukke, forvrængede engagement, fortæller Frank Iero om videoen.

Spørgsmålet er nu, hvordan den klarer sig i forhold til Gerard Ways single, "Action Cat". Er der trukket op til popularitetskrig mellem de to tidligere bandmedlemmer?

My Chemical Romance spillede sammen i 13 år frem til pressemeddelelsen om deres opløsning den 22. marts sidste år. De udgav sammen fire studiealbum, hvoraf blandt andet "The Black Parade" fra 2006 blev en anseelig mainstreamsucces. GAFFAs anmelder Keld Rud kvitterede med fire stjerner under overskriften: "Mød den moderne punks svar på Queen."


Albummet blev også anledning til kontroverser. Den britiske tabloidavis The Sun offentliggjorde nemlig en artikel, der forbandt 13-årige Hannah Bonds selvmord direkte med My Chemical Romance, emo-kulturen og albummet. Også The Daily Mail gik ud og forbandt selvskade-kulturen, der dengang var på vej frem, med My Chemical Romance. Selvom bandet aldrig gik ud og offentligt forsvarede sig mod disse påstande, var beskeden under koncerter i Storbritannien utvetydig – "fuck the Daily Mail".

Frank Ieros solodeubt, "Stomachaces", udkommer den 25. august. Se "Weighted" her:


ANNONCE