Nyhed

Bent Fabricius-Bjerre fylder 90

GAFFA fejrer dansk musiks pæne mand med anmeldelse af ny biografi

Han er en af de få musikere herhjemme, som man uden overdrivelse kan tillade sig at kalde en "institution" i dansk kulturliv - lige fra rollen som orkesterleder under og efter besættelsen, over internationale hits og den folkekære kendingsmelodi til succes-serien "Matador" og frem til den forfriskende medvirken i de senere års populære tv-fænomen "Klovn."

Og det måske allermest bemærkelsesværdige? At han ikke blot er her endnu, men oven i købet arbejder ufortrødent videre i en alder af 90 år. Som Danni Travn bemærker i sin nye biografi: "Her er tale om en mand, som blev født et halvt år efter, Thorvald Stauning blev statsminister første gang. (...) Fysisk og mental slitage synes at glide af på ham."

Bent Fabric - hans internationale kunstnernavn - har tidligere udgivet en selvbiografi, men med sin nye bog har Danni Travn efter eget udsagn søgt at komme lidt tættere på mennesket Fabricius-Bjerre. Og det er faktisk lykkedes i denne velskrevne biografi, som formår at gøre en dybest set ikke voldsomt dramatisk eller actionpræget historie både medrivende og underholdende.


Læs hele boganmeldelsen her.

ANNONCE