Nyhed

Her er årets største comebacks

2014 bød på flere markante musikalske genopstandelser – vi har samlet de bedste

5. Future 3

GAFFAs anmelder var lidt lunken, men ikke desto mindre var det rart at have de danske elektro-veteraner Future 3 tilbage med "With and Without", deres første album i 13 år. Tre album blev det til i årene 1995-2001, inden der blev stille fra trioen, i hvert fald under det navn. Til gengæld har Thomas Knak, Anders Remmer og Jesper Skaaning siden været meget aktive i andre sammenhænge, Thomas Knak blandt andet som producer for Björk.


4. Aphex Twin

Elektronika-pioneren Richard D. James udgav sit første album siden 2001, "Syro". Anmelderne var begejstrede, også i GAFFA, hvor det blev til de maksimale seks stjerner og blandt andet følgende ord: "...en magtdemonstration i elektronisk komposition komplet med James' egne skalaer, en uhyggelig, nærmest autistisk opmærksomhed på enhver detalje, uendeligt mange lag at opdage og til sidst en smuk kærlighedsklaversats til hans kone Anastasia. Og alligevel overalt forbavsende lyttervenlig (på overfladen)."


3. D'Angelo

Soulstjernens tredje album "Black Messiah" havde været ventet i flere år, og så kom det pludselig uden varsel lige før jul – 14 år efter forgængeren. Anmelderne var begejstrede – D'Angelo er tilbage i topform. GAFFAs anmelder skrev blandt andet: "D'Angelo er indbegrebet af neo-soul og fraseringer i hobetal, og hans en af hans helt store inspirationskilder er (ikke overraskende) Prince. På "Black Messiah" bliver vi ikke snydt for hverken lækre fraseringer, groovy produktioner eller Prince-referencer. Sammen med bandet The Vanguard byder D'Angelo på svedig funk, sexet soul og cool r&b – alt sammen pakket ind i et tæppe af velproduceret lyd, der ikke lyder af hverken for meget eller for lidt. Det er superstramt og helt laid back på samme tid."


2. Lars H.U.G.

På den hjemlige comeback-scene gjorde Lars H.U.G. sig bemærket med "Ti Sekunders Stilhed", der var ikonets første album i 11 år – det første med danske tekster i 22 år og efter H.U.G.s eget udsagn tredje del af en trilogi, der begyndte med "Kysser Himlen Farvel" (1987) og "Blidt Over Dig" (1992) – H.U.G.s to andre dansksprogede album med egne danske tekster. Anmelderne var glade, og fans sendte albummet til tops på hitlisten.


1. Kate Bush

Det var breaking news i kategorien lige under Jesu og Elvis' genkomst, da Kate Bush i marts annoncerede, at hun ville give koncerter igen – for første gang i 35 år. Og Bush' tilbagevenden til livescenen blev trods de tårnhøje forventninger en ren triumf. De i alt 77.000 billetter til hendes 22 koncerter, der alle fandt sted i Londons Eventim Apollo, blev udsolgt på et kvarter, og både fans og anmeldere havde svært ved at få armene ned efter overværelsen af koncerterne.

Ud over at begejstre med sit show generobrede Bush hitlisterne med sit bagkatalog. Hele otte af Kate Bushs 11 album gik ind på den engelske top 40-hitliste, og de øvrige tre lå i top 50. Dermed er Bush den kvindelige kunstner, der har haft flest album i den engelske top 40, og hun er kun overgået af Elvis Presley, der havde 12 album i top 40 umiddelbart efter sin død i august 1977. Vi håber ikke, vi skal vente yderligere 35 år på endnu en optræden fra legenden, som forhåbentlig har fået blod på tanden med hensyn til koncerter igen.


 

ANNONCE