Nyhed

Her er årets største udgivelses-stunts

Det er blevet moderne at udgive album uden varsel og på alternativ vis – her kommer årets mest markante af slagsen

5. D'Angelo and the Vanguard: Black Messiah

14 år skulle der gå fra forgængeren "Voodoo", til det nye album fra soulstjernen – nu med bandet Vanguard – lige pludselig landede midt i december uden varsel. Det var heldigvis ventetiden værd.

4. Thom Yorke: Today's Modern Boxes


Udgav sit andet regulære solo-album Today's Modern Boxes fra den ene dag til den anden via fildelingssitet Bittorrent.

3. Azelea Banks: Broke With Expencive Taste 

Som en anden Beyoncé sendte Azelea Banks uden varsel sit længe ventede debut-album Broke With Expencive Taste på gaden i løbet af nattens mulm og mørke.


2. Wu-Tang Clan: Once Upon A Time In Shaolin

Okay, det er godt nok ikke udkommet endnu, men vi er simpelthen nødt til at nævnte det legendariske hiphop-kollektivs planer for Once Upon A Time In Shaolin, der kun udkommer i ét eneste eksemplar, som så til gengæld blive udgivet i en nikkel-sølvæske, og planen er, at det skal rejse verden rundt og udstilles på museer, gallerier og festivaler. Publikum vil for en billets pris få lov til at lytte til albummet gennem høretelefoner for at undgå en digital afspilning. Gruppen har arbejdet på albummet siden 1997, og derfor medvirker alle oprindelige medlemmer på numrene, også afdøde Ol' Dirty Bastard.

1. U2 og Apple: Songs of Innocence


Som et lyn fra en klar himmel udgav U2 pludselig i september deres nye album i samarbejde med Apple. Samarbejdet blev annonceret i forbindelse med lanceringen af iPhone 6 og en række andre Apple-produkter, og brugere af Apples musikservice iTunes kunne således finde Songs Of Innocence på deres iTunes-konto. Hvad der var tænkt som en generøs gave til iTunes brugere verden over blev dog hurtigt opfattet som arrogant.

Tyler, the Creator sammenlignede et nyt U2-album på sin telefon med herpes, og Apple endte med at oprette et særligt hjælpe-link til at assistere i bortskaffelsen af albummet. Mange var også ude med riven over den gratis bortgivelses-metode og mente, bandet devaluerede musikken. Mange butikker kaldte det værre end piratkopiering. U2-fans verden over synes dog meget tilfredse og i alt 100 millioner mennesker har i skrivende stund lyttet til albummet – heraf har de 30 millioner hørt det fra ende til anden.

 


ANNONCE