Nyhed

Afghan Whigs til København

Ikke nok med at det legendariske band har nyt album på vej, nu kigger de også forbi Danmark i juni

Man kan vove pelsen, og det gør vi i dette tilfælde, og bruger ordet "legendarisk" om det amerikanske kultorkester Afghan Whigs. Efter en pause på 16 år har bandet annonceret nyt album, "Do to the Beast", som udkommer den 15. april, og du får nu chancen for at høre de nye sange og klassikere fra deres bagkatalog, når de gæster Amager Bio den 30. juni. 

Afghan Whigs blev dannet i slipstrømmen på Dinosaur Jr. og Mudhoney, og det er et af de mest kritiker-roste alternative bands fra starten af 90'erne. Selvom bandet aldrig for alvor brød igennem mainstream-muren, fik de opbygget sig et enormt følge af fans - i særdeleshed takket være forsanger og sangskriver Greg Dullis dystre og angstfyldte tekster om selvhad og forliste forhold.

Afghan Whigs var desuden et af de eneste bands i slutningen af 90'erne, der anerkendte den store bølge af r&b, der strømmede frem på det tidspunkt, og de lod sig inspirere af dette til at skabe en fusion af soul og post-punk, som det blandt andet høres på deres meget roste album "1965" fra 1998. GAFFAs Morten Bagai skrev i sin femstjerners anmeldelse: "Albummet er i lighed med sine to forgængere stor-leverandør i en fortættet, sveddryppende soulfuld rocklyd, men tonen i Dullis evigt selvransagende tekstunivers er for alvor skiftet fra 'Come on and kill me' til 'Come and take me'."


Afghan Whigs gik i opløsning i 2001, og efterfølgende dannede Dulli de to bands The Twilight Singers og The Gutter Twins. Det sidste med hans nære ven Mark Lanegan. Nyligt gendannede Afghan Whigs tager "Do To The Beast" med i tasken og starter deres første turné i halvandet årti. 

Billetsalget starter fredag den 28. februar klokken 10.00, og billetter kan skaffes via Billetlugen.dk.

ANNONCE