Nyhed

Hør ny single fra kultbandet Afghan Whigs

Gregg Dullis første kærlighedsaffære fra Seattle giver atter lyd fra sig

Det amerikanske kult-rockband Afghan Whigs - med Greg Dulli, kendt fra blandt andet Twillight Singers og The Gutter Twins med Mark Lanegan, i front - er blevet gendannet, og den 24. januar offentliggjorde de, at de udgiver deres første album i 16 år. "Do To The Beast" udkommer den 15. april. Du kan se musikvideoen til førstesinglen "Algiers" her forneden.

Man kan ikke just beskylde Greg Dulli for at have ligget på den lade side, siden Afghan Whigs gik i opløsning oven på tumult med pladeselskabet i 2001. Han har i høj grad været aktiv med sine sidesprojekter. Det var dog en lille genforeningsturné i 2012, der atter vakte kærlighed til Afghan Whigs for Greg Dulli. Han fortæller amerikansk Rolling Stone

"Det var nogen tid efter genforeningsturnéen var slut, og vi havde ikke tænkt på at spille sammen igen. Så blev vi tilnærmet med sådan en cool ide [Afghan Whigs blev indbudt til at spille SXSW med det lidt atypiske match r&b-stjernen Usher], at vi tænkte "Hvorfor ikke?" Det gik så godt, at vi var "Måske vi vil lave mere af det her.""

Det er med forholdsvis ny besætning, at det nye album er indspillet, og den inkluderer blandt andet også tidligere medlemmer af Queens of the Stone Age. Måske derfor albummet også er optaget i Josh Hommes studie, Pink Duck. Stemningen i studiet var efter sigende løssluppen, der var med andre ord ingen regler.

"Jeg er meget bevidst om, at det er vores eftermæle, vi piller ved, fordi jeg hjalp med at skabe det. Men hvis vi ville fortsætte, må vi presse videre. Da vi først havde besluttet at indspille det album uden Rick [McCollum, guitarist, har af personlige grunde takket nej til genforeningen], følte jeg mig sat fri til at gøre, hvad jeg ville - vende tilbage til lyde, jeg plejede at kunne li' og blande dem med lyde jeg udforsker nu. Hvad end nogen er enige i min metode eller ej - tja, der er ikke nogen regler i rock&roll. Og hvis der var, havde jeg sikkert brudt dem allerede", fortæller Dulli.  


Afghan Whigs blev dannet i 1986 og etablerede sig som et af de bedste bands på den amerikanske garage-soul-scene med Greg Dullis unikke og intense stemme som omdrejningspunkt og den mesterlige "Gentlemen" fra '93 som hovedværket. Dullis dragende stemme og personlighed er sammen med en samling rystende stærke sange et af bandets største aktiver. Om bandets sidste album, "1965" fra 1998 skrev GAFFAs Morten Bagai i sin fem stjerners anmeldelse: "Albummet er i lighed med sine to forgængere stor-levendør i en fortættet, sveddryppende soulfuld rocklyd, men tonen i Dullis evigt selvransagende tekstunivers er for alvor skiftet fra 'Come on and kill me' til 'Come and take me'."

Se musikvideoen til singlen "Algiers" her:


ANNONCE