Nyhed

Dropkick Murphys sparker forbi

Der bliver grøn St. Patrick's Day til sommer i København, når de keltiske punkere giver koncert

Har du set Martin Scorseses "The Departed" med Leonardo Dicaprio og Jack Nicholson, omhandlende forbrydermiljøet i Boston, ja, så har du nok også hørt "I'm Shipping up to Boston" med de keltiske punkere Dropkick Murphys. Hvis den har givet dig smag på flere cirkelspark - eller du kender bandet i forvejen - kan du glæde dig til den 24. juni, hvor det amerikanske band gæster Amager Bio.

Det syv mand høje band blev dannet i 1996 og er opkaldt efter den lokale legende, afvænningsklinikejer, John Murphy, som fik sig tilnavnet "Dropkick" efter en wrestilingkarriere, hvor hans speciale var det flyvende spark. Med den slags inspirationskilder er det da heller ikke noget at sige til, at bandets melodiske punk kan sparke gang i enhver sommerfest.

Med afsæt i den keltiske folkemusik, især The Pogues' visepunk, debuterede Dropkick Murphys i 1998 med "Do or Die". Kort efter kom den aktuelle sanger, Al Barr, med i bandet, og sammen med trommeslager Matt Kelly og guitarist James Lynch har han i det nye årtusinde udgjort fundamentet i bandet.


I dag har amerikanerne otte album bag sig, og de har ekstra strengeinstrumenter som banjo, mandolin, bouzouki samt trækharmonika og sækkepibe i instrumenteringen. Kedelige kan man ikke kalde bandet fra Massachusetts, som GAFFAs Kristian Bach Petersen også konkluderede i sin beskrivelse af bandet på deres seneste udspil, "Signed and Sealed in Blood" fra 2013: "Stemningen og universet cirkler i vanlig stil om fest, fights og (broder)kærlighed. Som på Rose Tatoo, der meget poetisk gennemgår betydningen af de mange tusser, der pryder bandmedlemmerne."

Billetsalget starter i dag via BILLETnet.dk.

ANNONCE