Nyhed

Hobitten kommer til Amager

Gad vide om Sauron vidste, at Frodo er en glimrende dj

Warehouse-party-konceptet Actionhygge bliver genoplivet af folkene bag Distortion lørdag den 22. februar. De markerede sig blandt andet ved at holde en fest i klimafængslet, kort efter det var blevet anvendt under COP15. Genopstandelsen fra de døde sker med en fest i Bygning 5 på Prags Boulevard 43, som er en del af PB43-området - et kreativt industrikvarter i starten af Amager - og lørdagens fest hedder Mørkets Fyrster. Mordor bliver med andre ord hentet til Amager - mere om det senere.

"Actionhygge er fester, der går tilbage til det mest basale ved fortidens europæiske undergrundsfester. Ikke fancy cocktails panoramavinduer og loungemusik i dæmpet belysning, mere beton, rave, billig bar og stærke line-ups. Festen på lørdag hedder Mørkets Fyrster og bliver, som navnet antyder, mørk som bare fanden", siger Sigurd Hartkorn Plaetner fra Actionhygge.

Der vil være to indendørs dansegulve, og udenfor vil der være olietønder med ild, sauna, pulled pork-sandwiches og meget mere.


Og det er ikke hvem som helst, der dukker op og er dj, det er nemlig den amerikanske skuespiller Elijah Wood med sin dj-duo Wooden Wisdom. Den anden halvdel består af Turquoise Wisdom. Det andet act på samme dansegulv kommer fra irske DJ Fitz, der bedst beskrives sådan her: Hvis en tyrkisk discodiva, en nigeriansk pladeproducer og en brasiliansk kabaretdanser holdt en fest i 1976, så ville Fitz spille der. 

Og skal man tro folkene bag Actionhygge, er Elijah Wood ikke en "ringe" dj:

"Det er de færreste, der ved det, men Elijah Wood er faktisk en rigtig fed dj. Han har et pladeselskab i London, og selv spiller han persiske og tyrkiske disco-beats fra 70'erne og 80'erne. Vi har ikke booket ham, fordi han er Frodo, men fordi han er et solidt musikalsk navn", siger Nis Sigurdsson fra Actionhygge.


Det andet dansegulv vil være med danske dj's. Djuna Barnes og Christian D'Or vil spille gammel, sej musik, du ville ønske, at du kendte, mens Waqar og Sven Francisco under navnet Sultanen og Sheiken vil spille mørke, mellemøstlige dancehits.

Festen bliver startskuddet til jævnlige Actionhygge-fester året rundt, så hold øje med dem. Raverbussen kommer til at køre shuttle mellem festen og Christianshavn Torv i løbet aftenen og slutter af som en integreret scene ved udendørsområdet med dj's og bar inde i bussen. Adgang købes i indgangen til 70 kroner. Læs mere på Actionhygges Facebookevent. 

 


ANNONCE