Nyhed

James Murphy laver undergrunds-musik – helt bogstaveligt

Tidligere LCD Soundsystem-frontmand har over 15 år arbejdet på lyde til tælleapparaterne i New York Citys metro.

Når der ikke længere er noget, der hedder LCD Soundsystem, har forsanger og med-grundlægger af DFA Records, James Murphy, tilsyneladende fundet tid til at arbejde på noget så nørdet som de beeplyde, der kommer fra tælleapparaterne i New York Citys metrostationer. The Wall Street Journal skriver i en artikel, at Murphy har udviklet en billig løsning på det, James Murphy kalder "et ubehageligt beep".

Ifølge Wall Street Journal har Murphy komponeret et sæt af toner for hver af de 486 metrostationer, og når tælleapparatet læser kort eller billet, afspilles en tone. Hvis flere kort eller billetter bliver aflæst på samme tid og efter hinanden, vil man i stedet for en monoton bip-kakofoni høre en melodi unik for netop den station, man skulle befinde sig på.         

James Murphy, der er flittig bruger af metroen blandt andet med apps, der kan udpege den nemmeste vej ud af en given station, håber, at de årlige 900.000 dollars fra New Yorks Metropolitan Transportation Authority vil lade ham gennemføre dette kunstprojekt inspireret af Tokyo-metroens "behagelige beeps".


James Murphys foreslåede tælleapparatstoner kan høres her:

ANNONCE