Nyhed

Millioner har downloadet ny U2-sang på 24 timer

Singleforløberen for det kommende album er blevet godt modtaget

På trods af at den netop udkomne single "Invisible" fra de – efterhånden – halvgamle, irske rockhoveder, proklamerer et nyt album, lader datoen for en sådan udgivelse endnu vente lidt på sig. Albummet, der går under arbejdstitlen "Insecurity" – en ifølge den karismatiske forsanger Bono forfærdelig titel, der "ikke er den endelige titel" – er efter planen færdig om "et par måneder", når bandet er klar til at søsætte skiven på diverse streaming-tjenester og i pladesalg. Han tilføjer dog: "Den er færdig, når den er færdig".

"Vi tænker over det"

De længe ventede nye toner fra U2, der sidst var albumaktuelle for fem år siden med albummet "No Line In The Horizon" (læs GAFFAs femstjernede anmeldelse her), får Bono til at reflektere over nyhedsværdien i en ny udgivelse over forBBC Radio 1's Zane Lowe:

"Jeg er bare glad for, at der stadig er folk der er interesseret i os. Vi har næsten to en halv millioner downloads (på et døgn af "Invisible", red.) og der var en million downloads på en time i søndags. Man ved aldrig helt. Usikkerheden er den bedste sikkerhed hos alle sangere. Man tænker "er folk interesserede?" Men jeg tror vores band kan noget, og folk ved, at vi ikke bare udgiver albums. Vi tænker over det."

Ingen udendørsshows – i denne omgang

Pladen vil blive fulgt op af en turné, som i første omgang er indendørs. Ifølge BBC vil et sådant setup ligne U2s tidligere "intim"koncert i O2 Arena med 20.000 tilhørere, selvom Bono antyder et langt mindre publikum:

"Vi spillede i en dansesal den anden aften for Sean Penn. Det var for 200 mennesker, og det var spændende at spille på en lille scene."

Med både punk og elektronisk musik i posen

Den musikalske inspiration til albummet – der bliver det trettende studiealbum fra dublinernes hånd – kommer angiveligt fra de spæde skridt, der fik de unge knægte til at danne U2. Især inspirationen fra punk-rockens The Ramones og elektroniske Kraftwerk fra halvfjerdserne er ifølge Bono hørbare i "Invisible". Ligeledes tager teksterne udgangspunkt i det tidlige U2's kamp for at blive set og anerkendt i en tid, hvor punk-rock-scenen eksploderede.

"Der var virkelig vilde, ekstraordinære folk – og så føler du dig ikke ekstraordinær. Du føler dig usynlig (Invisible, red.), og du skriger for at blive set. Du har dit band og det er hele dit liv. Det er den der følelse af at forlade hjembyen."

I samarbejde med Danger Mouse

Bono fortæller, at bandet er begejstret for samarbejdet med den amerikanske producer og sangskriver Danger Mouse, der for alvor ramte mainstream-sfæren med albummet "The Grey Album", Gnarls Barkley, Broken Bells og er desuden produceren bag Gorillaz' andet album "Demon Days" – og nu tilsyneladende U2. Bono noterer sig, at ep'en "Meyrin Fields" fra Broken Bells har "ekstraordinære, melankolske melodier" – om det er, hvad vi også kan forvente fra Bono og U2's efterhånden særegne lyd, må vi vente en rum tid endnu med at få at vide. I så fald afslører "Invisible" ikke umiddelbart melankolske undertoner, men snarere en kontinuerlig fortsættelse af U2s uomtvistelige stadion-rock-lyd, der har fortryllet lyttere fra hele verden i snart fire årtier.

Hør den nye single "Invisible":

ANNONCE