Nyhed

Se ny musikvideo med Foster the People

Tre år efter monsterhittet "Pumped Up Kicks" er det amerikanske indiepop-band tilbage

Det amerikanske indiepop-band Foster the People dominerede radiobølgerne i 2011. Du kunne ikke tænde for radioen nogen steder uden at høre hittet "Pumped Up Kicks". Nu er Foster The People klar med et nyt album, "Supermodel", som udkommer 18. marts, og førstesinglen "Coming of Age" har netop fået en musikvideo, du kan se her.

"Coming of Age" har en mere direkte lyd end "Pumped Up Kicks", som man på et eller andet plan ikke kan lade være at sammenligne med. Dette skyldes et fængende guitarriff, der indleder sangen. Den tilbagelænede stemning, som man fornemmede på bandets førnævnte største hit, er dog stadig at finde. Et glisserende lydbillede af strømmende synthesizer og blødt pumpende bas, der til tider bliver brudt af knivskarpe stik fra guitaren.

Hvor det særligt var bandets brug af samples, der i første omgang fik dem til at skille sig ud i 2010, da musikvideoen til "Pumped Up Kicks" begyndte at få stor opmærksomhed på internettet, virker "Coming of Age" mere organisk.

Musikvideoen har en særlig 80'er-vibe, som både kommer til udtryk i den lidt støvede billedekvalitet og de stærke farver. Tematisk følger videoens historie sangens titel, idet den viser forskellige overgangsritualer - fra barn til voksen - i symbolsk form. 

Forsanger Marc Foster uddyber på sin vis dette tema, da han om det kommende album til Gigwise.com siger: "Denne her plade er mere som et anker. Sådan lidt, at hvis du griber fat om kæden til 'Supermodel', så vil det tage dig til nogle dybe steder, som du muligvis ikke havde planer om at komme. 'Torches' handlede lidt om eskapisme, og 'Supermodel' handler mere om konfrontation. For mig føles det som, at man modnes."

Om Foster the People så har fulgt GAFFAs Christian Erin-Madsens råd fra den tre stjernede anmeldelse: "Et tip er at plukke netop disse dele ud fra albummet og lade resten ligge", må tiden vise. 

Se musikvideoen her:

ANNONCE