Nyhed

Smukfest parat med tre internationale navne

Festivalen i Bøgeskoven har netop offentliggjort tre navne fra England, Jamaica og Island

Smukfest er nu klar med endnu tre internationale navne til programmet for 2014-festivalen: Example fra England, Jimmy Cliff fra Jamaica og Ásgeir Trausti fra Island. 

Den engelske producer og sangskriver Example, også kendt som Elliot John Gleave, slog i 2011 igennem med kæmpehittet "Changed The Way You Kissed Me", som på nuværende tidspunkt har ikke mindre end 50 millioner afspilninger på YouTube.

Englænderen spiller en blanding af electro-house og dance og debuterede i 2006 med albummet "What Me Made" og har siden hen udgivet fire studiealbum, hvor det seneste udkom i 2012 med titlen "The Evolution Of Man". Elliot John Gleave kommer eftersigende med et nyt album til foråret, som højst sandsynligt vil udgøre en stor del af det sæt, som englænderen spiller i bøgeskoven til sommer.

Jimmy Cliff  gjorde sig bemærket helt tilbage i 70'erne med sangene "You Can Get It If You Really Want" og "Sitting In Limbo", som var med til at sprede den jamaicanske reggae-musik ud til et internationalt publikum. Sidenhen har jamaicaneren cementeret sin position som én af pionererne indenfor reggae-genren, som blandt andet har resulteret i en plads i den berømte "Rock'N'Roll Hall Of Fame". Sidste år modtog den hæderkronede musiker endvidere en Grammy for sidste års udgivelse "Rebirth" - albummet, som Jimmy Cliff turnerer med, når han kommer til årets SmukFest.

Dagens sidste tilføjelse er islanske Ásgeir Trausti (billedet), som er nyeste skud på stammen af islandske musikere, som imponerer danskerne såvel som den internationale musikverden. Den kun 21-årige musiker udgav i 2012 debutalbummet "Dýrð í dauðaþögn", der nu kan bryste sig af at være det hurtigst sælgende debutalbum i Island nogensinde. Albummet er netop udkommet i England under tltlen "In Silence", der skal give englænderne et indblik i Ásgeirs melodiske folk-sange.

Foruden dagens tre ny tilføjelser kommer blandt andre Pet Shop Boys, Skrillex, deadmau5, Simple Minds, Rasmus Seebach, Nephew, MØ, Marie Key, TopGunn, Ulige Numre, Rasmus Walter, Turboweekend og Kato & Safri Duo, TV-2, Panamah og Shaka Loveless til årets SmukFest.

Smukfest 2014 finder sted fra 6.-10. august med warm up på KærligHeden fra 3.-5. august.

Find billetter via GAFFA Live

ANNONCE