Den unge københavnske punkgruppe Iceage har vakt opmærksomhed langt uden for landets grænser med deres to meget roste album, "New Brigade" (2011) og "You're Nothing" (2013) og masser af koncerter i store dele af verden. Albummet "You're Nothing" er for tiden nomineret til den prestigefulde Nordic Music Prize, som uddeles i Oslo lørdag den 1. marts. Nu kommer Iceage til årets Spot Festival sammen med tre bands fra samme københavnske punkmiljø: Lower, Communions og Hand of Dust.

Selveste legenden Iggy Pop talte tilbage i marts sidste år i rosende vendinger om Iceage i et australsk radioshow, hvor han blandt andet beskrev dem som: "Den eneste aktuelle punkband, som jeg kender, der lyder virkelig farlige".

Spot Festival dedikerer nu en hel aften til den københavnske punkscene og præsenterer foruden Iceage følgende bands:

Lower, der blander punk, hardcore og post-punk med tekster om kedsomhed og eskapisme.

Den unge kvartet Communions, der deler øvelokale og æstetiske virkemidler med resten af den københavnske noise- og punk-undergrund, men har et udtryk, der emmer mere af håb og optimisme.

Hand Of Dust, der deler medlemmer med Lower samt åndsbeslægtede bands som Sexdrome og Vår og skriver tekster om filosofiske emner som tidslighed, død og historie.


Spot Festival afholdes i Aarhus 1. til 4. maj, og billetter kan findes via GAFFA Live.