Nyhed

Northern Winter Beat klar med program

Det kolde nord kommer op på beatet og præsenterer et alsidigt program på hele 38 koncerter

Når mørket og kulden lukker sig om Aalborg, reagerer byen trodsigt med festivalstemning. Northern Winter Beat, som første gang løb af stablen sidste år, er tilbage i den nordlige industriby fra den 22. til den 26. januar for at sparke gang i festen på byens spillesteder. 

I år byder festivalen igen på en lang række både ind- og udenlanske kunstnere. Blandt de danske bands finder man blandt andet WhoMadeWho, Analogik, Kellermensch (billedet), Baby In Vain, Jacob Bellens & Band, Thee Attacks og Den Sorte Skole, der giver tre vidt forskellige koncerter i løbet af festivalen. Men også andre knap så etablerede danske navne har festivalen fundet plads til, for eksempel Broken Twin, Maskinvåd, Beastie Respond, Kenton Slash Demon, The Minds of 99, Vessel, Shiny Darkly, Roxy Jules og mange flere.

Blandt de i alt 16 udenlandske navne finder man for eksempel japanske Church of Misery, amerikanske Happy Jawbone Family Band og Jeffrey Lewis & The Jrams og engelske TRAAMS og HARK. Den fremadstormende dj-genre er også repræsenteret ved den tyske dj Booty Carrell og engelske Doug Shipton.

Koncerterne afvikles ud over Skråen, 1000Fryd, Huset og Studenterhuset også på flere af byens små spillesteder, hvad også giver mulighed for at komme omkring og nyde byens vinterstemning.

Musikkens kvinder

I festivalens ånd vil det også være muligt at se fotoudstillingen "Groupies & Other Girls" af den amerikanske fotograf Barry Wolman på Museum of Modern Art Aalborg fra den 22. januar. Wolman var den første fotograf på det amerikanske musikmagasin Rolling Stone og har i sin karriere taget fotografier af en lang række af musikbranchens største koryfæer. Men han fandt også interesse og inspiration i de ukendte groupies og piger, han traf i sit virke som fotograf for Rolling Stone, som forsøgte at komme backstage til koncerterne. Udstillingen byder på 33 tidløse sort-hvid billeder af bipersoner fra 60'ernes musikhistorie.

Yderligere information om Northern Winter Beat

ANNONCE