Nyhed

Roskilde Festival offentliggør nye navne i dag

Hymns From Nineveh er første navn, og to mere følger i løbet af dagen

Roskilde Festival er tilbage med nye offentliggørelser efter juleferien. Festivalen har netop annonceret danske Hymns From Nineveh, og festivalen lover yderligere to navne i dag klokken 11 og klokken 13 – og i samme øjeblik kan du naturligvis læse på GAFFA.dk, hvem der er tale om. At dømme efter festivalens Facebook-profil er mindst det ene navn svensk, og GAFFA har hørt rygter om, at der er tale om anmelderdarlings, også i GAFFA-sammenhæng.

Om Hymns From Nineveh udtaler Roskilde-booker Stefan Gejsing:

"Hymns From Nineveh er i øjeblikket ved at løfte sig ud af undergrunden uden overhovedet at være gået et øjeblik på kompromis med sin udfordrende kunst. Man kan vel nærmest kalde Jonas Haahr Petersen for en dansk Sufjan Stevens, og vi synes, at han skulle vende tilbage til Roskilde Festivals publikum på et tidspunkt i sin karriere, hvor han er ved at finde vej til et bredere publikum."


Hymns From Nineveh med sanger og sangskriver Jonas Haahr Petersen i front debuterede i begyndelsen af 2011 med et selvbetitlet album, som fik fremragende anmelder og blandt andet blev kåret til årets danske album af GAFFAs redaktion. Allerede samme år kom Hymns From Nineveh med julealbummet "Endurance In Christmas Time", der igen fik en flot modtagelse. I september 2013 udgav Hymns From Nineveh sit tredje album, "Visions", der bød på et mere poppet og umiddelbart udtryk, men med gruppens spirituelle dimension intakt. Også dette album fik en fornem modtagelse og gav desuden bandet et solidt radiohit med singlen "A Kid on the Beach". Alle tre album har fået fem stjerner af GAFFA. Om albummet "Visions" skrev GAFFAs Michael José Gonzalez blandt andet:

"Visions har elementer af et fortryllende storværk, mens der dog også rækkes ud efter stjernerne i en sådan grad, at nærværet i musikken næsten kan lide under det. Men også kun næsten, for elementerne smelter smukt sammen, og H. Petersens visioner kommer fuldt ud til deres ret. En absolut opløftende oplevelse at krydre efteråret med."

Opdatering klokken 11:00


Næste offentliggørelse er det svenske hardrockband Bombus. Om disse udtaler Stefan Gejsing:

"Svenske Bombus kan meget vel blive et af årets rockhøjdepunkter på Roskilde Festival. Vi er ovre i klassisk og muskuløs hardrock med hang til tunge grooves og en næsten punket energi. Jeg tror, at de har potentiale til vække samme internationale begejstring for skandinavisk, hård rock som Kvelertak, At the Gates, Ghost og Graveyard har formået før dem. Så Bombus er selvskrevet til RF14"

Bombus' andet og seneste album, "The Poet And The Parrot", fik en fin firstjernet anmeldelse af GAFFA Sverige under overskriften "Mindre spontanitet, mer analys, fortfarande väldigt bra." Læs anmeldelsen her.

Du kan også læse et interview med Bombus fra GAFFA Sverige her.


Opdatering klokken 13:00

Dagens sidste offentliggørelse er den svenske sangerinde og sangskriver Jenny Wilson. Om hende udtaler Stefan Gejsing:

"Jenny Wilson er på vej mod nye højder. Hendes seneste plade er et regulært kampråb, og jeg er ikke i tvivl om, at det vil af smitte på hendes koncert på Roskilde i år, som kan blive både intim og overrumplende. Personligt synes jeg, at hun én af Sveriges bedste kunstnere lige nu, og jeg husker klart, da jeg så hendes første gang i front for First Floor Power midt i 90'erne. Hun var markant dengang, og hun har næppe skabt en så offensiv og politisk ladet alternativ pop før, som hun gør i øjeblikket."


Jenny Wilson har som nævnt en fortid i First Floor Power og har som solist udgivet fire album, som har fået henholdsvis fem, fem, fire og fem stjerner i GAFFA. Om det seneste, "Demand The Impossible!" fra november 2013, skrev GAFFAs Pelle Sonne Lohmann blandt andet: "Titlen referererer både til Wilsons kamp for at blive rask og for fortsat at kunne skabe kunst. Og dét kan hun – 'Demand The Impossible!' er et sprudlende og kun en anelse rodet overflødighedshorn af opfindsomme og fornemt eksekverede idéer."

Roskilde Festival 2014 finder sted i dagene 29. juni til 6. juli 2014, og billetter kan findes via GAFFA Live.

Blandt de allerede offentliggjorte navne kan nævnes Arctic Monkeys, Deerhunter, Haim, Major Lazer, MØ, Pusha T og Trentemøller.


ANNONCE