Nyhed

Stephen O'Malley erstatter Lydia Lunch

Glenn Branca-koncerten på Teater Planeten i Huset-KBH har fået en lidt ændret lineup

Forleden kunne vi skrive, at New York-sangerinden Lydia Lunch ville blive åbningsnavn ved solokoncerten med støjrockikonet Glenn Branca 13. februar på Teatret Planeten i Huset-KBH. Imidlertid er Lydia Lunch blevet forhindret af logistiske årsager, men arrangøren ArtFreq er straks klar med en erstatning, nemlig drone-musikeren Stephen O'Malley, kendt fra blandt andet doom metal-bandet Sunn O))).

Stephen O'Malley, også kendt som SOMA, har været aktiv fra midten af 90'erne, hvor han som grundlægger af grupper som Burning Witch og Sunn O))) redefinerede heavy metal ved at trække genren langt ned i tempo, fjernede rytmik, stemte dybt, dybt ned og skabte en lang og brutal drone-orienteret musik inspireret af blandt andre netop Glenn Branca.

Stephen O'Malley har også fungeret i bands som KTL, Khanate med flere samt har arbejdet med en række af internationale kunstnere inden for musik, film, teater og kunst: Merzbow, Keiji Haino, FM Einheit, Julian Cope, Jóhann Jóhannsson, Jim O'Rourke, Alan More, Tim Hecker, Banks Violette, Gisèle Vienne og Sort Sol på disses endnu uudgivne indspilninger fra 2013, og koncertarrangøren ArtFreqs bagmand Lars Top-Galia er da også kendt som guitarist i Sort Sol. O'Malley har også skabt grafik og pladeomslag for bands som Earth, Burzum, Melvins, Boris og SunnO))).

Glenn Branca – støjende ikon


Glenn Branca regnes som en af pionererne i New Yorks No Wave-scene i 70'erne samt en afgørende inspiration for noise, drone og postrock fra 1980'erne til i dag. Han har i løbet af sin lange karriere blandt andet skrevet 15 symfonier samt komponeret for banebrydende ensembler som Kronos Quartet og Bang on a Can. Han er især kendt for sine avantgardistiske symfonier for op mod hundrede (100!) elektriske guitarer. En sådan opførte han i Musikhuset Aarhus ved åbningen af Aarhus Festuge i 1996, hvor der dog "kun" var 18 elektriske guitarer involveret. Ifølge øjenvidner var Dronning Margrethe og Aarhus' daværende borgemester Thorkild Simonsen to af de meget få tilhørere, som ikke holdt sig for ørerne under det massive støjbombardement.

I 2004 genudgav Branca sin første soloplade "Lesson No. 1", som oprindeligt så dagens lys i 1980. Genudgivelsen blev anmeldt af GAFFAs Jakob Rosenbak, der gav den fire stjerner med følgende ord: "At nogen skulle finde på at komponere klassisk inspirerede symfonier med elektrisk guitar som det centrale instrument er i sig selv unikt, men den primære grund til at checke denne plade ud er nu, at Brancas musik til stadighed er relevant og inspirerende."

Du kan her finde billetter til koncerten med Glenn Branca og Stephen O'Malley.


ANNONCE