Nyhed

Britisk elektropop-sangerinde gæster Danmark

Den kvindelige halvdel af Yazoo, Alison Moyet, kommer forbi Danmark til efteråret

Den tidligere sangerinde i duoen Yazoo, Alison Moyet, gæster Koncertsalen i DR Koncerthuset lørdag den 8. november klokken 20.00.

Selvom Yazoo, hvis andet medlem var Vince Clarke (Depeche Mode, Erasure), var en kortlivet affære, blev det ikke desto mindre startskuddet til en lovende karriere for Moyet. Nærmest ved tilfælde blev duoens elektrohit "Don't Go" en verdensomspændende hit-basker i 1982.

I 1984 blev Moyet signet af Columbia Records, og hendes debutalbum, "Alf", indeholdt ikke færre end 3 UK top 10-hits, mens det solgte millionvis af eksemplarer på verdensplan. I 1985 optrådte hun til det legendariske Live Aid.


Det var dog først i 1992, at den britiske sangerinde for første gang besøgte Danmark. Her spillede hun nemlig på Roskilde Festival. I maj 2008 stod Alison Moyet og Vince Clarke så igen sammen på scenen efter 25 års adskillelse. Det skete med gendannelsen af deres synthezerduo Yazoo. Det foregik i København i Falconer Salen, hvor verdenspremieren på deres "Reconnected" reunion-tour kom til at stå.

Sidste år i maj udgav Alison Moyet sit syvende udspil, "The Minutes". Det imponerede dog langt fra GAFFAs Jan Opstrup Poulsen, der savnede en mere kendetegnende sangskrivning og kunstnerisk udvikling. Han kvitterede med tre stjerner og skrev: "The Minutes er derfor et noget overflødigt udspil, fordi Alison Moyet aldrig rigtig har bidt sig fast som sangskriver, og sangene bliver mest af alt til en uforpligtende hyggestund." 

Billetsalget starter fredag den 11. juli, og billetter kan skaffes via Livenation.dk


Gense det klassiske Yazoo-track "Don't Go" her:

ANNONCE