Nyhed

Det skal du høre på Roskilde – ifølge Simon Nathanael

Her er de fem elektroniske koncerter på Roskilde, du som minimum skal se

Selvom Roskilde Festival har givet den elektroniske musik sin egen festivalweekend i form af lillebroren Corabelle, er der stadig masser af lækker maskinmusik at glæde sig til på Dyrskuepladsen. Det foregår særligt på den elektroniske scene Apollo. Her er min guide til fem fede artister, som er et must for den elektronisk interesserede musikelsker:

 

BANKS


Apollo, torsdag den 3. juli kl. 21:30

L.A.-sangerinden Angeleno Jillian Banks dukkede op sidste år og høstede positive reaktioner for sine opvamrningsjobs for bl.a. The Weeknd og for sine første singler. Hendes lyd er soulet og varm med elektroniske r'n'b-beats og synthesizerdrevede harmonier, hvilket kan opleves på hendes seneste ep "London" fra september 2013. Hun udgiver sit debutalbum "Goddess" til september i år.


 

DARKSIDE

Avalon, fredag den 4. juli kl. 23:00


Den mørke og mystiske side af den elektroniske lounge-musik dyrker producer Nicolas Jaar og guitarist Dave Harrington i denne konstellation, som efter en række overdådige koncertanmeldelser de sidste par år kvitterede med et svirrende smukt debutalbum i 2013. Det her kan blive vuggende, spændstig slowhouse og ambient i smuk forening.

 


MAYA JANE COLES

Apollo, fredag den 4. juli kl. 02:00

Den britiske dj og producer imponerede sidste år med albummet "Comfort", som bød på sprøde, mørke house-produktioner bl.a. i samabejde med Tricky og Karin Park. Hun har en særlig minimal, men engagerende melodisk sans og forstår desuden af brygge et bastungt festsæt sammen som dj. Det er her, festen går ned fredag aften, når Trentemøller er færdig på Orange.

 


JAMES HOLDEN


Apollo, lørdag den 5. juli kl. 20:00

Han er lige så svær at fange i en bestemt genreboks som en stueflue under en kop. Hans output spænder fra den sprælske electronica over den dybe house til den mere alternative rock-inspirerede sangskrivning. Nu er han tilbage efter syv års album-stilhed med den episke, genrevridende og industrial-agtige plade "Inheritors".


MODERAT
 
Arena, søndag den 6. juli kl. 21:00
 
Min var sidste live-oplevelse med Moderat var forfærdelig (Sonar Barcelona 2012). Men det var også inden, de udgav et af sidste års bedste elektroplader! I studiet er de gudesmukke. På scenen skal jeg stadig overbevises. Det håber jeg på i år! Og nyd så lige DJ Kozes nye remix af hittet "Bad Kingdom":

 

...og til ovenstående kan man passende spæde til med koncerter af Kavinsky, Diplo, MØ, Dengue Dengue Dengue!, Bottled In England, Ryan Hemsworth og Cancer.

Vi ses oppe foran!


 

ANNONCE