Nyhed

Ny video: The Vines er klar på et comeback

Den australske trio har indspillet deres efter sigende tungeste album til dato

Australske The Vines udgiver deres comeback-album, "Wicked Nature", den 2. september. Det skriver amerikanske Rolling Stone. Du kan se musikvideoen til "Metal Zone", albummets første single, her forneden.

Manden, der i sin tid opdagede The Vines, Todd Wagstaff, har udtalt, at der er tale om gruppens tungeste udspil til dato. Siden deres seneste udgivelse, "Future Primitive", som gik ubemærket hen, har frontmand Craig Nicholls skåret gruppen ned til dens oprindelige trioformat. Han har ligeledes siddet med i producerstolen for første gang under indspilningerne. 

"Metal Zone" har den slags dompap-guitarriffs, som al god garagerock næres af. Høj-til-lav-dynamikken viser, at Nicholls ikke har opgivet den tidlige 90'er-rocks ærkedyder, som vi kender den fra flere af Nirvanas største hits ("Smells Like Teen Spirit", "Lithium" og "Rape Me"). Nummeret er som så ganske fængende med nogle Alice In Chains-agtige fraseringer kørende i koret. Mere skræmmende ser Nicholls dog ud i musikvideoen. Har han stjålet Yolandi Vissers (Die Antwoord) frisure og Lady Gagas dramatiske blik?


The Vines blev hypet frem med debutalbummet "Highly Evolved" fra 2002 og sat i samme bølge som amerikanske The Strokes og svenske The Hives. Det havde flere af deres største hits, såsom "Get Free" og "Outtathaway". GAFFAs Finn P. Madsen kvitterede med fem stjerner og skrev: "The Vines har det store gennembrud lige inden for rækkevidde. Hypen lyder ikke som nogen fuser." 

Desværre kunne den australske gruppe ikke holde dampen oppe på de efterfølgende album, som så kvaliteten af sangskrivning falde bemærkelsesværdigt. Samtidig skabte forsanger Craig Nicholls til tider uforudsigelige opførsel på og af scenen en del postyr og spalteplads i sladderbladene. Det kom senere frem, at forsangeren led af Aspergers syndrom. I 2012 blev Nicholls arresteret for overfald på sine egne forældre.

Se den tunge "Metal Zone" her: 

ANNONCE