Nyhed

Guide: Weekendens bedste koncerter

Blondie og Billy Idol i Esbjerg, reggae og Nordic Urban Challenge i København - hvis du ikke skal på Copenhell eller NorthSide

Fristede Copenhell ikke og fik du ikke lagt billet ind til NorthSide, har du stadig gode muligheder for at opleve live-musik i det danske sommerland. Weekenden over er der både festivaler - lige fra den jyske vestkyst til det indre København - og oven i købet gratis koncerter.

København ligger ikke på den lade side. Det kan godt være, at Aarhus larmer denne weekend, men de københavnske spillesteder tager kampen op og sørger for, at ingen skal undvære en god musikoplevelse.

TORSDAG DEN 12. JUNI


København

Nordic Urban Challenge, Pumpehuset, klokken 20.00

Siden 2012 har nordiske talenter dystet i rap, dj'ing, Skateboard, Street Basket og Breakdance, når Nordic Urban Challenge løber af stablen i København. Med over 100 deltagere fra de nordiske lande er der lagt op til en grundig udforskning af begrebet "urbanitet". 


The Strips, Basement Sounds Promotion Concerts (kører fra 12. til 14. jun), KB18, klokken 20.00

The Strips er en ung trio fra Roskilde. De spiller solid garage rock'n'roll med et forfriskende moderne twist. Bandet har netop indspillet deres debut-ep, "Down And Dirty Pictures" i samarbejde med deres mentor Tobias Kippenberger (The Floor Is Made Of Lava). Du kan forvente dyrisk vildskab, indlevelse og larmende guitar fra The Strips og deres karakteristiske læderjakker. 

Nathan Zanagar, Den Franske Ambassade, klokken 20.00


Den Franske Ambassade fik i oktober 2013 ny ambassadør, og det skulle vise sig at være fordelagtigt for oprettelsen af dansk/franske musikoplevelser og kulturudvekslinger. Den franske ambassadør François Zimeray står nemlig bag muliggørelsen af det nye koncept, hvor ambassaden for første gang åbner dørene i Det Thottske Palæ til musik i ekstravagante omgivelser.

Første mand på scenen bliver den 21-årige franskmand Nathan Zanagar, der trods sin unge alder har været vidt omkring. Lige nu er han fanget i rockuniverset, men leger med mange genrer i sit musikalske virke.

Frank Ziyanak, Zeppelin Bar, klokken 20.00 (fredag den 13. på Sway i Aarhus og lørdag den 14. på Studenterhuset i Aalborg)


Sangeren og sangskriveren, også kendt fra The Wong Boys og hedengangne Death to Frank Ziyanak, spiller tre koncerter over weekenden. De bliver på hans koncertplakat betegnet som "Fattigrøvens alternativ til Copenhell og Northside". Og Ziyanak har sørget for, at hans koncerter lever op til varedeklarationen, fordi "koncertbilletten koster det, du kan undvære". Forvent sange om "guldtænder, nazister og damer".  

I går præsenterede Frank Ziyanak en ny musikvideo til sangen "Gå Som En Mand" fra hans første dansksprogede soloudspil, "Familie Før Musik Før Penge", hvor komikeren Brian Lykke render bukseløs rundt. Du kan (gen)se den her.

FREDAG DEN 13. JUNI


København

Copenhagen Reggae Festival (13.-15. juni), Den Røde Plas + Nørrebrohallen, klokken 22.00

Igen i år kommer reggaen til Nørrebro, når Copenhagen Reggae Festival løber af stablen 13.-15. juni. Ifølge festivalens hjemmeside bliver arrangementerne afholdt på "Den røde plads" og i Nørrebrohallen. Den københavnske festival lægger i sin pressemeddelelse vægt på, at der vil være rig mulighed for at udvide sit kendskab til genren, da både kendte og mindre kendte, lokale og internationale navne vil spille. Ud over koncerter byder festivalen også på jamaicanske lækkerier og eksotiske danseworkshops.


Blandt de optrædende kan nævnes jamaicanske Stylo G og Christopher Martin og danske Dean Thompson, Det Bombastiske Broderskab, Morten MacCoy, Bubbles Hi Fi, Mission og Universal Soundsystem. Se samlet program her. 

Thomas Dybdahl, Fredagsrock i Tivoli, klokken 22.00

Den 35-årige Dybdahl er aktuel med sit sjette album, "What's Left Is Forever". GAFFAs Jan Opstrup Poulsen kvitterede i sin anmeldelse med fire stjerner og konkluderede: "Med What's Left Is Forever minder Thomas Dybdahl os om, at han er en unik sangskriver, når det kommer til den underspillede og inderlige melankoli. Men det kommer ikke som den store nyhed."


Der bliver spillet sange både fra den og fra hele bagkataloget, når Dybdahl og hans band indfinder sig på plænescenen i Tivoli.

Esbjerg

Esbjerg Rock Festival (13. + 14. juni), Vognsbølparken, klokken 13.00


Esbjerg Rock Festival finder sted fredag 13. juni og lørdag 14. juni i Vognsbølparken i Esbjerg, hvor man blandt andet kan opleve de legendariske new-wavere Blondie (billedet) samt danske Rocazino. Derudover kan du også høre den punkede gavflab Billy Idol og opleve 90'er-nostalgi i form af Diskofil og Blå Øjne.

LØRDAG DEN 14. JUNI

Treefight For Sunlight, Jazzhouse, klokken 21.00


Treefight For Sunlight udgav deres andet album, "Pizza", i starten af april måned. Det fulgte op på debuten "A Collection Of Vibrations For Your Skull" fra 2010 og er indtil videre blevet mindst lige så godt modtaget som debuten - ikke mindst i GAFFA. Her var Pelle Sonne Lohmann imponeret over udspillets dybdedimension og kvitterede efterfølgende med fire stjerner i sin anmeldelse. Han skrev:

"Pizza rummer ikke et eneste nummer, der tilnærmelsesvist har samme åbenlyse hitpotentiale som nogle af de ekstremt iørefaldende numre, man fandt på A Collection Of Vibrations For Your Skull, men så emmer værket til gengæld af en gennemført dybde. I den forstand er der alligevel tale om to skiver med vidt forskellige kvaliteter, og det er interessant, nu Treefight For Sunlight ellers i vid udstrækning trækker på de samme dyder som sidst."

Gabriel, Ideal Bar, klokken 21.00


Duoen Gabriel udfolder deres sfæriske popsange, hvor organiske elementer suppleres af progressive elektroniske produktioner, på Ideal Bar denne aften. I april spillede de til Offspring Festival i Tivoli. Her imponerede de i den grad GAFFAs Kim Lykke Andersen, der kvitterede med en fem stjerners anmeldelse og skrev: "Målt i forhold til det resterende Offspring-program bød Gabriel også på et anderledes frisk pust med et spændende livearrangement, der dragende tryllebandt publikum, som intenst og ivrigt sugede lydperlerne til sig."

SØNDAG DEN 15. JUNI

København


The Broken Beats + The Mountains, Christiania, Nemoland, klokken 18.00 + 20.00

På Christiania har Nemoland købt en ny scene, og den skal tages i flittigt brug denne sommer. Derfor indbyder Nemoland til gratis koncerter søndage de varme måneder igennem. Det vil traditionen tro foregå på den måde, at der spilles hele to koncerter hver søndag – både klokken 18 og klokken 20 – så alle har en chance for at være med.

Denne søndag kan du opleve både The Broken Beats og The Mountains. Med det gode vejr in mente er en gratis koncert ikke at kimse ad!


Rigtig god koncertweekend!

 

 


 

ANNONCE