Nyhed

Sziget tilføjer 11 nye navne til programmet

Der er plads til både ska-genrens engelske faderskikkelser, amerikanske sangerinder og solid rock

Med et besøgtal på omkring 360.000 musikelskere fra hele Europa kan Sziget Festival i Budapest bryste sig af at være Europas største festival. Derudover har den op til flere gange vundet prisen for Bedste Festival ved European Festival Awards, ligesom den igen i år er nomineret. Med et alsidigt program og barer udstyret med individuelle sound systems, der holder festen i live døgnet rundt, er det måske heller ikke så svært at forstå. I dag tilføjes 11 nye navne til årets program.

Det drejer sig om: Madness (billedet), The Bloody Beetroots, Kelis, Leningrad, Band of Skulls, Triggerfinger, Deniz Koyu, Black Sun Empire, Thomas Gold, Quentin Mosimann og INVSN.

Madness er en af ska-scenens allerstørste faderskikkelser. De blev dannet i 1976 i Camden, London og står bag det gigantiske hit "Our House" og utallige andre ska-klassikere. Mens Band of Skulls er en trio fra Southhamption som udkom med albummet "Himalayan" i marts måned. Det imponerede dog ikke GAFFAs Finn P. Madsen, der kvitterede med to stjerner under overskriften: "Britisk trio på musikalsk slingrekurs."

Også Nibe Festival-aktuelle Kelis kigger forbi. Med to Grammy-nomineringer, platin- og guldplader, Brit-, Q- og NME-Awards og snesevis af top 10-singler i sit navn er Kelis en artist, der har sat sit aftryk på musikverdenen.

Af danske navne på plakaten kan nævnes The Sexican, som netop har været på en succesfuld turné i Mexico.

Festivalen er ikke kun blevet kendt for sit kæmpestore musikprogram, men også for sin unikke stemning, hvor gøgl, kunst og musik smelter sammen til en stor gigantisk fest. Det oplevede GAFFAs udsendte Mikkel Falk Møller også sidste år, og han konkluderede efter en vellykket festival:

"Sziget-festivalen har været en kæmpe oplevelse, og hvis man er til fest, farver, verdensmusik, international atmosfære, Balkan, dj's, naturskønne omgivelser, massiv sol og varme, gadeteater og gøgl, så er Sziget en perfekt festival at besøge og et spændende alternativ til de danske Roskilde, Skanderborg og NorthSide."

Til trods for at festivalen foregår i en pulserende storby, er man godt isoleret på en lille ø på Donaufloden i byens midte. Du kan vælge at campere langs øens badestrand, men du kan også leje en prisvenlig lejlighed i selve Budapest, når sommerens festival løber af stablen.

Festivalens store internationale publikum kan i 2014 allerede se frem til koncerter med navne som Macklemore & Ryan Lewis, Queens Of The Stone Age, Calvin Harris, Placebo, London Grammar, Skrillex, Jake Bugg, Klaxons, Stromae, Imagine Dragons, Bastille, Lily Allen, The Prodigy, La Roux, Palma Violets, Miles Kane, Manic Street Preachers, Bombay Bicycle Club, Jagwar Ma, The Prodigy, Wild Beasts, Calvin Harris, Darkside, Mount Kimbie og Outkast.

Se programmet her for at få et overblik over de mange offentliggjorte navne. 

Lad os lige tage Madness-klassikeren "Our House" her:

ANNONCE