Nyhed

Distortion afslører program for årets havnefest

I år bliver festen kun gratis for indehavere af gadearmbånd. Det er dog også muligt at komme ind med Turpas.

En flydende skaterampe, videokunst, et stort hiphop-line up, markante værter, en tredelt dj-scene med konferencier og meget mere er, hvad der er på programmet for årets havnefest til Distortion. I år bliver festen en eksklusiv fornøjelse for deltagere med gadearmbånd.

Igen i år finder havnefesten sted langs vandet på Refshaleøen – dele endda på vandet, og arrangørerne lægger vægt på alsidighed i programmet.

"Der skal være noget til de unge festaber, men musiknørderne, de voksne over 30 og alle skaterne skal også være glade. Der skal været noget godt til alle, der på en eller anden måde har lyst til at feste med os," siger Distortions grundlægger, Thomas Fleurquin.

I alt byder havnefesten på otte scener, hvor forskellige eksterne værter står for musikprogram, design med mere. De forskellige værter er musikere, tøjmærker, blogs og lignende. Alle er nøje udvalgt, så de tilsammen, med Distortions ord, skaber et program med høj kvalitet og meget forskellige oplevelser.

Flydende skaterampe

Et af de mest skæve tiltag er en skaterampe, der kommer til at flyde i havnen. Rampen og den tilhørende musikscene har blandt andet tøjmærket Alis som vært. En anden utraditionel fest udspiller sig på årets største scene, der i år har københavnske DJ Er Du Dum Eller Hvad som vært. Som dj overrumpler han publikum med tung bas og overraskende tracks, men Martin Skovbjerg – som han hedder på dåbsattesten – er meget mere end dj. Han trækker også i trådene bag scenen, og i forbindelse med årets havnefest er han kommet på et specielt projekt:

En rækker unanvgivne dj's – alle udklædt som DJ Er Du Dum Eller Hvad, der altid optræder maskeret – skiftes til at spille plader fra tre forskellige dj-pulte. I midten styrer en konferencier slagets gang.
 
En af Skandinaviens største internetblogs med fokus på urban musik, DrozDailySteezin, er også vært for en scene. Det sker i samarbejde med det Hollandske street-wear-mærke Patta. I modebranchen er Patta kendt for at holde nogle vilde fester til modeuger rundt om i Europa. Til Distortion har
DrozDailySteezin og Patta hyret danske hiphop-navne som Gilli, Højer Øye, Gio, Amro, Pede B, Hukaos, Hvadevigt, Dayson og Jamie Kamara til at spille live. Hollandske DJ Abstract og danskerne Fabian Mazur, Mr. Møller og Pretty Surush spiller plader, mens Drux og Mr. V.I griber mikrofonerne som hype men.

Er man mere til videokunst og alternativ musik, er der også råd for det. CPH:DOX er vært for et telt proppet med gamle tv-apparater, der viser videokunst, mens markante musikere som Cæcilie Trier, Lust For Youth og Nikolaj Manuel Vonsild (Cancer og When Saints Go Machines) vender plader.

Der er også noget for techno-entusiasterne. EK5A og 3RO7 er værter for en intim technoscene i en container, mens den odenseanske festival for elektronisk musik, Phono Festival, er vært for endnu en scene med fokus på techno. Skulle man få lyst til lidt afslapning, står Master Fatman for en "Stille & Rolig Distortion"-scene. Og er man mest til gode melodier, står pladeselskabet Byens Børn Records for en scene med skæv pop, fængende electronica og meget mere.
 
Havnefesten hylder gæster med gadearmbånd


Som noget nyt er den store havnefest i år kun gratis for gæster med gadearmbånd. Der bliver dog også adgang med Turpas. Gadearmbåndet er Distortion-deltagernes mulighed for at bidrage med 100 kroner til afvikling og rengøring af Distortions meget dyre gadefester. Hvis man ikke har nået at købe sit gadearmbånd inden, kan man naturligvis købe det ved indgangen til havnefesten.

"Sidste års havnefest var fantastisk, så selvfølgelig vil vi lave den igen. Men sidste år blev den langt mere populær, end vi havde turde håbe. Der kom langt flere mennesker, end området kan bære logistisk. Derfor er vi nødt til at begrænse adgangen på en eller anden måde," forklarer Thomas Fleurquin, der fortsætter:

"Selvom begrænsninger er imod Distortions gadefesters ånd, er der også noget positivt i det. Nu kan vi give noget tilbage til de mange tusinde, der køber gadearmbåndet hvert år."

I år har den internationalt anerkendte designer Silas Adler fra det danske modefirma Soulland designet gadearmbåndet. Ud over adgang til havnefesten giver gadearmbåndet også gratis adgang til den såkaldte raverbus og en gratis øl til Havnefesten.

Se detaljeret program på Distortions hjemmeside

Køb gadearmbånd via billetto.dk/cphdistortion

Kom i stemning med en trailer fra Distortion sidste år:

ANNONCE