Nyhed

Her er de ti mest downloadede rocksange i Storbritannien

Se hvilke rocksange, englænderne bedst kan lide

Det britiske musikmagasin NME har hang til statistikker – her er en med de mest downloadede rocksange i Storbritannien. Hvordan bladet definerer, hvad rock er, svarer statistikken dog ikke på. Hør sangene nedenfor på WiMP og Spotify.

Set i lyset af gårsdagens topnyhed om den uvisse fremtid for Rage Against The Machine understreger denne statistik den stjernestatus, bandet har haft – og stadig har for en hel del – op igennem tiden. Nummeret "Killing In The Name" hopper nemlig ind på en flot 10.-plads som Storbritanniens mest downloadede rocknummer – nogensinde. En del af sangens succes kan skyldes, at en Facebook-kampagne opfordrede folk til at købe sangen i julen 2009 for at undgå, at den årlige vinder af X Factor blev nummer 1, som ellers plejer at være traditionen. Det skete, Rage Against the Machine indtog førstepladsen, og gruppen gav som tak en gratis koncert i London i sommeren 2010.

På 9.-pladsen er Bastilles "Pompeii", der omhandler – ja, Pompeji – og ødelæggelserne i et førstepersonsblik i nutid, opbygget som en samtale mellem to af Pompejis byboere, der taler om den nyligt ødelagte by.


"Ho Hey". Sådan lyder titlen på listens 8.-plads, der besættes af the Lumineers. Absolut rock i den blødere, folk'ede afdeling.

Goo Goo Dolls pryder listens 7.-plads med nummeret "Iris", der er skrevet til filmen "City Of Angels". Her bliver nummeret sunget fra en engel, som må vælge mellem et forhold mellem Meg Ryan og evigt liv – et svært valg, åbenbart.

De britiske rødder fornægter sig ikke, når Chris Martin og co. går på scenen. Og selvfølgelig er de også på listen over de mest downloadede rocksange i Storbritannien. Her er mændene fra Coldplay at finde på en 6.-plads, hvor nummeret "Paradise" befinder sig. Nummeret blev oprindeligt skrevet til vinderen af X Factor 2010, men blev senere udgivet på albummet Mylo Xyloto.


Journeys powerballade "Don't Stop Believin'" fra 1981 ligger solidt på 5.-pladsen.

Nordirsk-skotske Snow Patrols kæmpehit "Chasing Cars" er at finde på 4. pladsen. Tude-sangen kender de fleste, og mon ikke den ofte akkompagneres af kærestesorger og Kleenex?

De amerikanske rockere fra Kings of Leon kan et eller andet. Sangen "Use Somebody" blev en landeplage i både Storbritannien, Europa og USA og beviste i 2008, at rocken stadigvæk ikke var død. Nummeret vandt endda en Grammy foran popdivaerne Lady Gaga, Beyonce og Taylor Swift og er altså 3.-pladsen på denne liste. 


Nummeret "We Are Young" nåede ubeskrivelige højder ved Super Bowl, da den var baggrundstracket på én af de famøse reklamevisninger under den enorme sportsbegivenhed. Her bliver det fremført af gruppen Fun., mens Janelle Monae lægger sin knivskarpe vokal på nummeret. Sangen er på listens andenplads.

De figurerer allerede på listens 3.-plads, men også 1.-pladsen går til den amerikanske kvintet, Kings of Leon. Denne gang hedder nummeret "Sex On Fire", der ligesom "Use Somebody" stammer fra albummet "Only by the Night" fra 2008.

ANNONCE